Mure

Mure

Autor: Eva Loodud: 04.08.2011 Kommentaarid (10)
Mul on üks õpilane, kes läheb sügisel 5.klassi. Tal on probleemid õigekirjaga, matemaatika on keskmisel tasemel ja inglise keeles on ta väga tubli. Raskusi valmistab hoopis imelik asi, nimelt, kui räägime aasta-aegadest ja kuudest, siis tekib tal täielik segadus: ta võib pakkuda, et märts on sügis jne, jne. Esimestel aastatel arvasin, et vanemad pole osanud seda teemat õigesti selgitada, võtsin appi kõik oma kogemused ja metoodilised teadmised, joonistasime ja tegime tabeleid ja lõikasime ja värvisime ja seisime kalendri ees, aga tulemust ei ole. Kui õppimisest natuke aega möödas, on jälle kõik segamini. Kas sellisel probleemil võivad olla sügavamad tagamaad? Mida see veel endaga kaasa toob ja kuidas probleeme lahendada?

Kommentaarid

• Tiki 654 päeva tagasi
    Võiks vist kooli psühholoogiga nõu pidada.
  • Eva 654 päeva tagasi
    Koolis pole kahjuks psühholoogi ja parandusõppest abi ei saanud.
  • kolleeg 654 päeva tagasi
    Kui matemaatika on keskmine ja inglise keel väga tubli, siis pole ju midagi hullu.Probleemid õigekirjaga võivad ju paljudel olla, eks siis õpetame, küll midagi ikka külge jääb. Kui asi ainult aastaaegades, küll ta elu jooksul lõpuks aru saab, mis asi kevad ja talv on.Eks vaatab kalendrist siiis kuu nimetust, kui meeles ei ole. Ei tasu sellest suurt probleemi teha, peaasi, et laps ikka õppida tahab ja hakkama saab.
  • Eva 653 päeva tagasi
    Olen püüdnud vanemaid samuti lohutada nagu eelmises kirjas soovitati, aga kummaliselt palju on aasta ja kuudega seotud teemasid paljudes ainetes. Isegi inglise keele hinded kannatavad vahel sellepärast. Laps ja vanemad on õnnetud, samas pole ma kunagi sellise probleemiga varem kokku puutunud.
  • kolleeg 653 päeva tagasi
    Jah, kui nüüd mõtlen, siis 4.kl inglise keele teemad olid palju aastaaegadega seotud küll.Aga minu meelest 5.kl seda nii palju ei ole.Nii et ma arvan, et see probleem jääb vähemaks järgmises klassis. Ja see on lihtsalt lapse eripära, mida tuleb mõista. Mul oli 4 . klassis laps, kes tegi kohutavaid õigekirjavigu, ei aidanud ka logopeedi abi.Samas muude eesti keele osade eest võiss lausa "4" panna. Logopeed on arvamusel, et see ongi selline lapse eripära. Tuleb ikkagi läheneda lapsele individuaalselt ja mõistvalt.
  • Tiuks 653 päeva tagasi
    Ega see poiss juhuslikult vasakukäeline ole ? Mul ka üks selline poiss, samamoodi segadus kuude ja aastaaegadega, muidu nelja-viieline.
  • Tiki 652 päeva tagasi
    Sügisel võiks proovida konsultatsiooni saada Ristiku koolist, sealsed pedagoogid ehk oskavad nõu anda. Seal avatakse tavaliselt ülelinnalisi rühmi, kus saab mõned korrad abi ja antakse ka lihtsalt nõu, kuidas edasi toimida. Mul on mõnel õpilasel paarist konsultatsioonist küll abi olnud ja edsi läheb paremini.
  • Eva 650 päeva tagasi
    Aitäh nõuannete eest. Usun, et saame hakkama. Lapsel on väga toetav kodu ja meil on väike ja turvaline kool.Tahtsin lihtsalt teada, kas selliseid juhtumeid on teisigi.
  • Riin 649 päeva tagasi
    Hea abivahend ajakategooriate õppimiseks/kordamiseks. Samas võiks skemaatiline abivahend olla ka paberkandjal, mis on kasutusel niikaua kui vajalik. http://web.zone.ee/tiiasalm/Aastaring/aastaring.html
  • ***** 649 päeva tagasi
    Eks see on iseenesest selline sama asi, nagu korratabeliga, mis korraks oleks nagu peas,aga järgmisel hetkel pole jälle enam. Tegelikult ei saa lootma jääda, et elu jooksul selgeks saab, nagu keegi ütles siin. Usun, et tal on õigekirjas probleem, sest ka lugemine on talle vaevarikas (funktsionaalne lugemisoskus kehv-ei suuda teksti meeles pidada ajaks, mil lõppu jõuab ja siis aru ei saa; kirjutades unustab sõna enne, kui selle kirjutatud saab; matemaatikas nähtavasti arvureaga probleeme..). Kuna nüüd tuleb ka ajalugu, siis olukord, kus ajatelg jääb igasuguste näitvahendite puhulgi hoomamatuks, tõukab ta lisaks muudele raskusetele esmaslt vastuseisu selle ainega, edaspidi ka järgmistega. Taju, mälu- kui õpiabis ei andnud tulemusi, tuleb lisanõu küsida psühholoogilt või psühhiaatrilt.