Avita uus aabits

Avita uus aabits

Autor: 1.kl.õpetaja Loodud: 14.09.2011 Kommentaarid (2)
Tere! Palun jagage muljeid tööst uue Nukuteatri aabitsaga. Meie klassi lastevanemate koosolekul kulus mitu tundi kriitika peale, jõudsime isegi hääletada Aadama-Anna aabitsa kasutuselevõtmise üle, aga 100%-list üksmeelt selle suhtes ka polnud. Mulle tundub, et kisa on suurem lastevanemate poolt, olen laste jaoks siiani õpitu suutnud päris huvitavaks leiutada, sest metoodikat autorite poolt ju pole! Hädas on emad-isad, kes peavad lastega lugema keerukaid tekste, aga laste lugemisoskus ei ole veel kõrgelt üle keskmise.

Kommentaarid

• lapsevanem 559 päeva tagasi
    Tere! Olgem ausad see aabits on ju tõesti 1.klassi õpilasele liiga keeruline. Kuna mõni neist läheb kooli, ega oska õieti lugedagi ja juba on reas 7-8 tähelised võõrsõnad, mille kokku lugemiseks tekib endalgi probleem. Teksti sisu on küll tore, aga seda oleks saanud lihtsamate sõnadega kokku panna, ikkagi ju 1.klass, kus laps püüab kooli sisse elada ja aru saada, mis see kool üldse on . Selleks aga aega ei ole, kuna programm on nii tihe ja kõiki asju võetakse kiirelt läbi. Pole poolt aastatki möödas, kui juba kirjatähed peavad selged olema. Kas laps peab oskama lugeda, kui ta esimesse klassi läheb? Kas kool pole selleks et seda 1.klassis õpetada.Milleks siis üldse kooli minna, kui kõik peab enne kooli selge olema? Igaljuhul väga keeruline. Aina raskemaks ilmselt läheb. Kas järgmisel aastal koolides üldse enam trükitähti õpetatakse, ilmselt peavad need juba enne kooli selged olema , et siis saaks kohe kirjatähtedega alustada. Kui nii edasi läheb, nagu praegu siis on see küll täitsa reaalne. ( võrdlen enda last, kes läks 1.klassi 2007a ja teine laps, kes läks sel aastal 1.klassi) väga suur vahe. Praegu nõutakse lastelt poole rohkem, kui nõuti 2007.aastal. Olen kohe mures, mis edasi saab.
  • Õps 556 päeva tagasi
    Õnneks jõudsin enne 1. septembrit aabitsad välja vahetada Anna ja Aadama oma vastu !