Pliiatsi hoidmine vale või õige

Tere! Mul läks laps esimesse klassi ja ta hoiab pliiatsit valesti aga sellegi poolest on käekiri ilus. Õpetaja nõuab; et kui hakkame kirjatähti kirjutama siis peab õigesti hoidma muidu langeb hinne...! Kui ta oli väikene nii aasta kaks siis oli tal see pliiats kohe valesti. Me oleme sellega tegelenud nii kodus kui ka lasteaias, aga tee või tina valesti jäi ta ikkagi hoidma. Nüüd on te suurem ja saab aru, et hoiab valesti aga kui hoiab õigesti siis kirjutab ta nõrgalt ja ebalevalt ning käekiri on kohutav. Kas ikka on enam mõtet muutma hakata? Palun aidake!!! Laps on õnnetu, et õpetaja lubab hinnet alandada...!

Kommentaarid

• õp 128 päeva tagasi

Kuidas see "valesti" on.

Olen näinud uutes kirjatehnika vihikutes teistsugust pliiatasihoidu kui varem oli. Ning TÜ klassiõpetajatele pidi praegu samuti õpetatama, et õige on hoida pliiatsit kolme sõrmega, mitte kahega ja toetub kolmandale.
    Selline kolmesõrmega hoidmine pidavat olema vähem kätt väsitavam ja ei teki sellist valusat kühmukest kolmanda sõrme liigesele.

• õps 127 päeva tagasi

Kullakesed! Mina olen algklassiõpetaja, kes ISE hoiab pliiatsit valesti juba lapsepõlvest peale. Kui kooli läksin, sain oma õpetaja käest riielda, et hoidsin pliiatsit nii, nagu eelpool kirjutaja seda kirjeldas. Edaspidi olin nii tark, et kui nägin, et õpetaja läheneb pingile, siis sättisin pliiatsi "õigesti" kätte ja niipea kui ta selja pööras, oli "vale " hoid tagasi. Käekiri on ilus ja mingeid probleeme pole olnud. Nüüd, kui olen lapsi näinud, kes juba lasteaiast tulevad "vale" pliiatsihoiuga, üritasin neid ikka esimeses klassis suunata ja korrigeerida, aga jõudsin üsna pea arusaamisele, et see ei anna mingit tulemust. Kui laps tuleb kooli"vale" pliiatsihoiuga, siis on juba hilja midagi muuta, see on juba kinnistunud.Ja kui tal käekiri ilus on, miks siis üldse peab midagi hakkama muutma? Hinde alandamine sellise asja eest on täiseti ebaprofessionaalne käitumine.

• Kah õps 127 päeva tagasi

Täiesti nõus eelmise kommentaariga. Loodan vaid, et see õpetaja ehk siiski hinnet ei alanda.