Valga Linnavalitsus: Haridusvõrgu korralduse arengukavaga minnakse kompromisslahendusele


Avaldaja:Kristi Semidor19. Mai 2011

Märksõnad:

Kategooriad:Hariduselu

Valga Linnavalitsus otsustas tänasel istungil suunata Valga linna üldharidusvõrgu korralduse arengukava 2011-2015 linnavolikogule kinnitamiseks.

Hariduse arengukava eelnõu järgi moodustatakse Valga linna 1. septembrist 2012 uus gümnaasium (10.-12. klassid) ja põhikool (1.-9. klassid), mis moodustub senise Valga Gümnaasiumi põhikooliastme ja Valga Põhikooli ühendamisel.

Arutelu all on olnud, millistes Valga linna õppehoonetes hakkavad paiknema uued koolid. Variante on olnud mitmeid. Kohtumistelt koolide kollektiividega, hoolekogudega ja avalikult arutelult linna elanikega jäi selgelt kõlama vajadus gümnaasiumi moodustamise järele, samas ei oldud nõus ümber kolimisega teistesse õppehoonetesse.

Tagasiside põhjal otsustati minna kompromisslahendusele, mis näeb ette, et Kungla tn 16 õppehoones hakkavad paralleelselt töötama eraldi asutusena gümnaasium ja üks osa põhikoolist. Teine osa põhikoolist jääb töötama J. Kuperjanovi tn 10 koolihoonesse. Põhikool jääb küll kahte hoonesse, kuid on ühtse juhtimise all.

Lõpliku otsuse teeb Valga Linnavolikogu 27. mail toimuval istungil.

Valga Linnavalitsus
Lisatud 19. mail 2011

Haridus- ja Noorteamet