Näitus "UUTMOODI" - Uudsed lahendused. Innovatsiooninäited Eesti disainist


Avaldaja:Kristi Semidor19. September 2011

Eesti disain on innovaatilisuse ja uute ideede poolest mitmekesine maastik. Seda nii disainerite koostöös ettevõtetega kui ka iseseisvate praktikute töise väljundina. Põnevaid lahendusi võib leida nii argiesemetes kui tavatarbimise seisukohalt tihti nähtamatutes aspektides. Näituse eesmärgiks on rõhutada uuenduslikkust Eesti disainis ja tuua välja ka disaini n-ö peidus pool, eksponeerides muuhulgas seadmeid ja masinaid, kus disaineri tööl on tooteloomisprotsessis määrav tähtsus.

Eesti disaini ülevaatenäituse fookuses on uudsuse aspekt. Näituse materjal hõlmab XX ja XXI sajandit ja teoseid eksponeeritakse lähtudes uudsuse kriteeriumist disainile olemuslikes kihtides: funktsioon, konstruktsioon, tehnoloogia, materjal, vorm, traditsioon, tähendus. See annab võimaluse vaadelda Eesti disaini saavutusi laiemalt ning selgitada ka sündinud lahenduste tekkepõhjusi- ja mehhanisme.

Näitus "UUTMOODI" toimub Euroopa Innovatsioonifestivali IF..., Disainiöö ja Tallinn 2011 ametliku programmi raames. Näitus on avatud Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumi I korruse kahes saalis 6. novembrini 2011.

Näitus saab teoks Eesti Disainerite Liidu ja Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumi koostöös.
Näituse kujundajad: Pavel Sidorenko, Veiko Liis. Kuraator: Ene Läkk.

Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseum
Lai 17, Tallinn (sissepääs hoovist), avatud K-P kl. 11-18
Lisatud 19. septembril 2011

Haridus- ja Noorteamet