Hollandi haridusteadlased jagavad Tartu Ülikoolis kogemusi õpetajakoolitusest


Avaldaja:Kristi Semidor30. September 2011

3.-5. oktoobrini 2011 toimub Tartus ESFi programmide Eduko ning haridus- ja kasvatusteaduste doktorikooli toel viis seminari, kus tutvustatakse Hollandi õpetajakoolituse ja doktoriõppe viimaseid arenguid ja arutletakse selle üle, kuidas arendada Eesti õpetajakoolitust ja valdkondlikku doktoriõpet. Seminare viivad läbi dr Pauline Meijer ja prof P. Robert-Jan Simons.

Dr Pauline Meijer on rahvusvaheliselt tunnustatud õpetajakoolituse uurija ja väga kogenud õpetajakoolituse edendaja Hollandis. Tema kuulsamad tööd on seotud õpetaja praktilise teadmise kontseptsiooniga. Ta on käesolevalt ISATT (International Study Association of Teachers and Teaching) president. Pauline Meijer on aktiivselt kaasatud ka haridusvaldkonna doktoriõppe korraldusse Utrechti Ülikoolis.

Prof P. Robert-Jan Simons on tunnustatud haridusteadlane ja haridusvaldkonna visionäär. Tal on väga palju kogemusi doktorantide juhendamisega (keda on ligi 40) ja õpetajakoolituse ning valdkondliku doktoriõppe korraldusega. Ta on olnud EARLI (European Association for Research on Learning and Instruction) president, Hollandi haridusvaldkonna doktorikooli ICO juht, Utrechti Ülikooli IVLOS Haridusinstituudi juht ning konsultant mitmete üleriigiliste haridusuuenduste väljatöötamisel ja rakendamisel Hollandis.

Seminaride täpne ajakava ja rohkem infot: http://pedagogicum.ut.ee/1060029

Seminaride töökeel on inglise keel.

Tartu Ülikool
Lisatud 30. septembril 2011

Haridus- ja Noorteamet