Õppematerjalide konkursi „Täna samm, homme teine“ I vooru tulemused


Avaldaja:Merje Pors24. Detsember 2011

Tiigrihüppe Sihtasutuse haridusveeb Koolielu tänab kõiki e-õppematerjalide konkursil „Täna samm, homme teine“ osalenud õpetajaid ja teeb teatavaks teise vooru edasi pääsenud tööd. Ühtlasi kutsume õpetajaid oma e-õppematerjale konkursile esitama 1. maiks.

Et innustada õpetajaid oma loodud materjale avaldama ja jagama, korraldab Tiigrihüppe Sihtasutus kolmandat korda konkursi ”Täna samm, homme teine”. Õppematerjalide konkurss kestab terve õppeaasta, töid saab esitada kaheks erinevaks tähtajaks: 1. detsembriks 2011 ja 1. maiks 2012. Pärast iga tähtaega valitakse laekunud tööde hulgast parimad, mis võistlevad edasi konkursi lõppvoorus.

Žürii otsustas, et 1. detsembriks oma töö esitanute seast pääsevad teise vooru edasi kolm tööd. Esiteks pälvis kõrged hinnangud Merlin Kirbitsa töö „Abimaterjal korrutustabeli kinnistamiseks“

Žüriile meeldis, et selles e-õppematerjalis leidub materjale õppimiseks, harjutamiseks, kontrollimiseks kui ka huvi tekitamiseks ning nuputamiseks. Tööd peeti toredaks ja terviklikuks materjaliks, mis sobib nii neile, kes tahavad klassis tööd teha kui ka arvutiklassis.

Samuti pääseb teise vooru Margus Sõmera e-õppematerjal „T-algebra – näited ja ülesanded“  Hindajad märkisid, et materjal on põhjalik, mahukas ja väga vajalik. Materjalis leiduvad head konkreetsed sisukokkuvõtted alateemade kohta, ülevaatlikud näited ja suur hulk harjutusülesanded õpilastele kasutamiseks.

Edasi pääses ka Maidu Variku töö „Ühiskonnaõpetus I“. „ Esimene selle valdkonna nii terviklik e-kursus. Oleksin kohe valmis õpilastega piloteerima,“ märkis žürii liige Ülle Luisk. 

„Täna samm, homme teine“ žüriis osalesid Koolielu aineeksperdid ja kogenud õpetajad Laine Aluoja, Mari Tõnisson, Ülle Luisk, Natalja Sinjukina, Katrin Saks, Kristi Rahn, Tiina Steinberg ja Tiigrihüppe Sihtasutuse haridustehnoloog Ingrid Maadvere. Täname kõiki õpetajaid, kes oma töö esimesse vooru esitasid!

Edasi saavad tööde autorid oma töid vastavalt žürii antud nõuannetele arendada ja esitada selle uuesti 3. septembriks 2012. Oktoobriks valime teise vooru saanud tööde seast välja kolm parimat, kes saavad preemiad. Kolmandat kohta autasustatakse 320 euroga, teist kohta 640 euroga ja esimest kohta 1283 euroga.

Ühtlasi kutsume õpetajaid oma e-õppematerjale esitama „Täna samm, homme teine“ konkursi teiseks tähtajaks, 1. maiks Loe konkursi tingimuste kohta täpsemalt juba SIIT.

 

 

 

Haridus- ja Noorteamet