Kas eelistada koolibussi või õpilaskodu?


Avaldaja:Merje Pors20. Jaanuar 2012

Märksõnad:

,

Kategooriad:Hariduselu

Juba aastaid on meil räägitud koolide juurde õpilaskodude ehitamise vajalikkusest ning uute suurgümnaasiumide rajamisega seoses on see teema taas päevakorda tõusnud, ent miks me ei mõtle pigem Ameerika peale, kus tundide alguseks saabub gümnaasiumi ukse ette paarkümmend kollast koolibussi?

Õpilaskoduga võidab õpilane vähemalt kaheksa tundi nädalas, ütles Varstu gümnaasiumi direktor Maido Mändmets Õpetajate Lehele, küsides samas, mis on aja­võidu hind.


Õpilaskodu vajab personali: korista­jaid, kasvatajaid, psühholooge, noorsootöötajaid - nad kõik on hädavajalikud, sest keegi peab ju õpilasi õppimisel aitama, neile põnevat huvitegevust pakkuma, vajadusel maha rahustama, uneajal vaikuse tagama. Kõik need inimesed peavad olema ilmselt riigi palgal, sest omavalitsustel pole selle töö tasustamiseks raha, aga kas riigil on? Kodus emale muresid kurtes ei pea laps sentigi maksma ning lapsel on kodus ka oma tuba, arvuti, televiisor, internet, voodilinad jm tasuta käes. Edasi loe arutelu õpilaskodude vajalikkuse üle juba Õpetajate Lehest.

Haridus- ja Noorteamet