Viimsis toimub esimene eelkooliealiste laste üle-eestiline tantsupidu


Avaldaja:Merje Pors06. Juuni 2012

Esimene eelkooliealiste laste üle-eestiline tantsupidu Kodupäike toimub sel laupäeval Viimsi Vabaõhumuuseumis.

Pidu algab kell 15.00 rongkäiguga Viimsi Rannarahva muuseumist Viimsi Vabaõhumuuseumi platsile, kus läheb kohe lahti suureks tantsupeoks. Rongkäiku saadab Randvere Pasunakoor.

Peol tantsivad 3-7-aastased lapsed erinevatest Eestimaa maakondadest. Lisaks rahvatantsu edendamisele on esimese tantsupeo missiooniks propageerida vabatahtlikku tegevust ja kodanikualgatust ning tutvustada viimsilaste, kui põlise rannarahva, kultuuri, eluolu ja traditsioone.

Peo idee autor on Kristi Sinimets ja lavastaja Märt Agu. Peo korraldavad lasteaed-pereklubi Väike Päike õpetaja Kristi Sinimets koostöös Tantsuakadeemiaga.

Eelkooliealiste laste tantsupeo eesmärgiks on populariseerida rahvatantsu ja pakkuda rahvuslikku tantsulusti ka kõige noorimatele. Pidu korraldatakse sooviga, et sellest kasvaks välja rahvatantsupeo traditsioon.

„Andunud rahvatantsu huvilise ning emana ja õpetajana, tundsin suurt puudust toreda tantsulise ühisürituse järele just lasteaia lastele. See on suurepärane, et pelgalt mainitud mõttest ongi sündimas laste päris oma tantsupidu,“ selgitab tantsupeo sündi Kristi Sinimets.

Allikas: BNS

Haridus- ja Noorteamet