Õpilased saavad taotleda tulevikutalendi stipendiumi


Avaldaja:Merje Pors11. September 2012

Kõik Eesti 5.-12. klassi õpilased saavad taotleda Tulevikutalent 2012 stipendiumi. Võitjate stipendiumifond on kokku 12 000 eurot.

Teist aastat järjest toimuva Tulevikutalendi stipendiumi väljaandmise eesmärk on premeerida tublisid ja andekaid 5.-12. klasside õpilasi, kes saavad stipendiumi kasutada oma huvialadega tegelemiseks. Õpilasi hinnatakse eelmise kooliaasta tulemuste ning silmapaistvate saavutuste eest ühes viiest kategooriast - ühiskondlik tegevus; teadus; humanitaarteadus; kunst, muusika ja kultuur; sport ja tervis.


Igas kategoorias valib žürii välja viis laureaati, kellest parimaid premeeritakse Tulevikutalendi tiitli ning 600 euroga. Igas kategoorias antakse välja ka neli teist kohta, keda premeeritakse 450 euro suuruse stipendiumiga. Tulevikutalent 2012 stipendiumifond on 12 000 eurot. Stipendiumi kasutamise üle saavad noored ise otsustada ning piiranguid erinevalt teistest analoogsetest konkurssidest rahakasutamisele ei seata.

Clipboard01.jpg

Stipendiumid paneb välja Maxima Eesti OÜ, kelle esindaja Ty Lehtmäe sõnul oli eelmisel aastal noortel konkursi vastu suur huvi ning tõelisi talente väga palju. „Möödunud aastal esitati kokku 1700 taotlust pea kõikidest Eestimaa nurkadest. Sedavõrd suur huvi innustab Tulevikutalendiga jätkama ka sel aastal,” ütles Lehtmäe. “

Taotlusi saab esitada 10. oktoobrini Tulevikutalendi  kodulehel http://www.tulevikutalent.ee . Samal lehel on kättesaadavad ka konkursi tingimused ning nõutavad dokumendid. Stipendiumi saajad kuulutatakse välja novembri alguses toimuval pidulikul aktusel.

Foto: http://tulevikutalent.ee

Haridus- ja Noorteamet