HITSA koolituskalender jaanuaris


Avaldaja:Laura Vetik17. Detsember 2014

Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus kutsub osalema jaanuaris algavatel koolitustel, mis on suunatud erinevate haridustasemete õpetajatele ja õppejõududele, samuti haridustehnoloogidele ning haridusasutuste juhtidele.

Arvuti kasutamine uurimistöö koostamisel

05.01-16.02, veebipõhine

Koolitus toetab õpetajat uurimistöö juhendamisel üldharidus- ja kutsekoolis. Anname ülevaate efektiivsest infootsingust, korrektsest viitamisest, elektroonilise küsimustiku koostamisest, andmete töötlemisest ning uurimistöö vormistamisest.

Nutiseadmete kasutamine õppetöös

05.01-23.04, veebipõhine

Nutiseadmed on õpilaste jaoks muutunud igapäevaseks tarbeesemeks, mis on enamike õppijate taskutes. Koolitusel tutvustame võimalusi, kuidas nutiseadmeid rakendada efektiivselt õppetöös, tutvume vabavaraliste rakendustega ning püüame leida lahendusi, kuidas muuta nutiseadmetega õppimine praktiliseks, sisukaks ning aktiivseks.

Koolitusele on oodatud osalejad 2-3 liikmeliste meeskondadega ning sel korral on kursus ka õppejõududele tasuta.

Tuleviku Õpetaja: Õppeprotsess digiajastul

06.01-05.02, kontaktpäevadega Tartus

Koolitus käsitleb õppeprotsessi kaasajastamist erinevate digivahenditega. Arutleme õpetaja muutuva rolli üle, õpime planeerima enda tööd sellest lähtuvalt ning tutvume digivahenditega, mis toetavad ja hõlbustavad õppetööd. Kõike õpitavat saab koheselt rakendada enda töös.

Koolitus kuulub Tuleviku Õpetaja koolitusprogrammi ning enne algust on vaja iseseisvalt läbida kohustuslik eelmoodul Õpetaja pädevused digiajastul.

eTwinning koolitus kutseõpetajatele

09.01-10.01, auditoorne Tallinnas

eTwinning on programm, mis pakub õpilastele, õpetajatele, koolijuhtidele ja teistele koolitöötajatele võimaluse osaleda koolidevahelises koostöös info- ja kommunikatsioonitehnoloogia kaasabil.

Koolitusele on oodatud kõik eTwinning projektitööst huvitatud  õpetajad, kes õpetavad kuni 19aastasi õpilasi. Väga teretulnud on koolimeeskonnad (projektijuht, kutse- või üldharidusaine õpetaja, õppekavarühma juht, valdkonnajuht, haridustehnoloog, juhtõpetaja).

UUS! Digialgus: Õpetaja loob ja jagab

14.01-04.02, kombineeritud Tallinnas

Koolitus tutvustab lasteaia- ja algklassiõpetajatele võimalusi digitaalse õppematerjali kasutamiseks, loomiseks ja jagamiseks. Õpitakse olemasolevat õppematerjali metoodiliselt ja mitmekesiselt kasutama ning luuakse ka ise interaktiivset õppematerjali.

Loovus ja kaasaegsed tehnoloogiad 

28.01.2015, auditoorne Tallinnas

Koolitusel tutvustame loovuse äratamise meetodeid, veebipõhiseid ühistöö vahendeid ja programme, mis aitavad õpetajal juhendada loovtööde tegemist. Koolitus toetub erinevatele aktiivõppemeetoditele ja e-õppele.

Vaata ka teisi algavaid koolitusi HITSA Koolitusveebist: http://koolitus.hitsa.ee  

Haridus- ja Noorteamet