Rekordarv Tartu Ülikooli ingliskeelseid õppekavasid ootavad sisseastujaid


Avaldaja:Laura Vetik31. Märts 2015

1.–16. aprillini saab avaldusi esitada Tartu ülikooli 16 ingliskeelsele õppekavale. Välisüliõpilaste kõrval oodatakse õppima ka Eesti inimesi.

„Nii palju ingliskeelseid õppekavu pole Tartu ülikoolis varem sisseastumiseks avatud. Seega on üliõpilaskandidaatidel väga lai erialade ampluaa, mille hulgast endale sobiv leida,“ ütles Tartu ülikooli rahvusvahelise õppe peaspetsialist Ülle Tensing.

Inglise keeles saab õppida õiguse, humanitaaria, meditsiini, informaatika, sotsiaal- ja riigiteaduste, majanduse,  loodus- ja täppisteaduste ning kunstide valdkonnas.

Ingliskeelsete õppekavade hulgas leidub nii uusi kui ka sisulise, sh õppekeele muudatusega õppekavu. Paljud TÜ ingliskeelsed õppekavad on ainulaadsed, sest sarnaseid õppekavasid meie lähiümbruses inglise keeles ei õpetata.

Uued ingliskeelsed magistriõppekavad on näiteks IT-õigus, informaatika, arvutitehnika ja robootika, rahvusvahelised suhted ja regiooni uuringud ning demokraatia ja valitsemine.

„Kui inimesel on huvi mingit eriala õppima tulla, ei peaks ta pelgama ingliskeelset õpet, sest see on parim võimalus saada kodus rahvusvaheline õpikogemus. Lisaks sellele, et kaastudengid on välismaalased, on ka õppejõudude hulgas valdkonna väliseksperte, kes toovad õppetöösse veel suurema rahvusvahelise kogemuse,“ rääkis Tensing.

Tartu ülikooli paindlik ja laiapõhjaline õpe võimaldab ingliskeelsel õppekaval õppijal võtta õppeaineid või erialasid ka teistest teaduskondadest.

Ingliskeelsele õppekavale kandideerimiseks eeldatakse vähemalt B2-tasemel inglise keele oskust, mida tõestatakse enamasti riigieksamiga.

Ingliskeelsetel õppekavadel pakutakse rohkelt sihtstipendiume, mis võimaldavad õppekava läbida õppetasu maksmata samadel tingimustel eestikeelsete õppekavadega. Sihtstipendiumide olemuse ja arvu kohta saab infot aadressil http://www.ut.ee/et/sisseastumine/ingliskeelsed-oppekavad/oppekulud.

Eestis gümnaasiumi või kõrgkooli lõpetanud ja sel aastal lõpetavad üliõpilaskandidaadid saavad avalduse esitada 1.–16. aprillini SAIS-is.Otsus vastuvõtu kohta tehakse hiljemalt 15. juunil.

Ingliskeelsetele õppekavadele kandideerimise kohta loe TÜ kodulehelt.

Allikas: Tartu Ülikool.

Samal teemal:

Haridus- ja Noorteamet