eKool käis rahvusvahelisel IT-konverentsil Jaapanis


Avaldaja:Laura Vetik10. Aprill 2015

7. ja 8. aprillil toimus Jaapanis, Tokyos rahvusvaheline konverents New Economy Summit 2015, mis oli pühendatud innovatsioonile infotehnoloogias ja uues majanduses.

Eestit esindasid Jaapanis eKooli juhataja Pille Parikas ning Majandus-ja Kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Taavi Kotka.

Pille Parikas esines paneelis, mis keskendus innovatsioonile haridusvaldkonnas, kus ta tutvustas eKooli mudelit ning mil moel on eKooli kasutamine aidanud Eesti koole ja õpetajaid. Jaapani haridussüsteemil on meilt paljugi õppida, sest üllataval kombel ei ole siiani Jaapanis kasutusel ühtegi eKoolile sarnast süsteemi. Hetkel käivad seal diskussioonid teemal, kuidas saada õpetajad koolihaldussüsteemi kasutama ja millised võivad olla riskid seotud süsteemi kasutusele võtmisel.

IMG_0730.JPG

Fotol vasakult: paneeli moderaator Yuki Naito (president ja tegevjuht, Drecom Co Ltd; juhatuse liige, Jaapani Uue Majanduse Koda), Shihoko Urushi (direktor, üldhariduskool Shinagawa Joshi Gakuin), Kim Jones (esimees ja tegevjuht, Curriki), Pille Parikas (juhataja, eKool).

eKooli juhataja jagas oma kogemusi selle protsessi läbi viimisest Eestis ja tõdes, et tänaseks oleme jõudnud punkti, kus õpetajad ja lapsevanemad ei kujuta ettegi toime tulemist ilma eKoolita. Haridusteemalisel paneelil jäi erinevatest diskussioonidest kõlama, et innovatsioon ja IKT on olulised, mis kindlasti ühel hetkel jõuavad ka haridusse – erinevates riikides omal ajal ja jõukohases tempos. 

Tänavu toimus New Economy Summit kolmandat korda, nüüdseks on sellest saanud üks suurimaid konverentse Jaapanis. Teiste hulgas esinesid konverentsil Nobeli Preemia võitja professor Shinya Yamanaka, Dropbox’i asutaja Drew Houston ja Nathan Blecharczyk, Airbnb üks loojatest. Ürituse korraldaja on Jaapani Uue Majanduse Koda (Japan Association of New Economy), mille tegutsemiseesmärk on infotehnoloogia, innovatsiooni ning ettevõtluse kaudu edendada Jaapani majandust ja ühiskonda laialdasemalt.

eKool on koolihaldussüsteem, mis on Eestis tegutsenud juba üle 12 aasta ja selle igapäevaseid kasutajaid on ligi 200 000, nendest ligikaudu 13 000 on õpetajad. eKooli kasutab enam kui 400 kooli üle Eesti.

Allikas: eKool.

Samal teemal:

Haridus- ja Noorteamet