Selgusid 2016. aasta Eesti parimad noored logistikud ja puhastusteenindajad


Avaldaja:Laura Vetik24. Märts 2016

Järvamaa Kutsehariduskeskuses toimunud kahepäevastel logistikute ja puhastusteenindajate kutsemeistrivõistlustel selgitati 2016. aasta Eesti parimad noored logistikud, puhastusteenindajad ning hariduslike erivajadustega (HEV) puhastusteenindajad.

Logistikaerialade noor meister 2016 on Doreen Luht Järvamaa Kutsehariduskeskusest. Talle järgnesid Kaidi Malmström, samuti Järvamaa Kutsehariduskeskusest ning Deniss Semjonov Tartu Kutsehariduskeskusest.

„Esikoha võidule aitas kindlasti kaasa eelmise aasta logistikavõistlustel osalemise kogemus, kus tulin teisele kohale“, räägib Doreen Luha ja lisab: „Võistluste kõige suurem väljakutse on toimetulek lavanärviga ja oskus rahulikuks jääda ka pingelistes olukordades“.

Parim puhastusteenindaja ja noor meister 2016 on Ksenia Volodina Tallinna Teeninduskoolist. Teise koha pälvis Olga Vinogradova Narva Kutseõppekeskusest ja kolmandale kohale tuli Taavi Tammekivi Järvamaa Kutsehariduskeskusest.

„Olen võidu üle väga õnnelik,“ rõõmustab Ksenia Volodina. „ Kõige raskem võistlusülesannete osa oli puhastusmasinaga sõitmine ja selle juhtimine mööda kindlat trajektoori“.

HEV õpilaste puhastusteenindaja esikoha napsas Olesja Petrova Tallinna Kopli Ametikoolist. Teiseks tuli Liisi Pirnipuu Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskusest ning hinnalisele kolmandale kohale jõudis Viivi Grauberg Järvamaa Kutsehariduskeskusest.

„HEV õpilastele on kutsemeistrivõistlustel osalemine ülioluline ja tänuväärne kogemus. See on õpilaste poolt väga oodatud suursündmus“, ütleb Tallinna Kopli Ametikooli kutseõpetaja Ene Aulik. 

Toimunud võistluste eesmärgiks oli populariseerida nii logistika kui ka puhastusteeninduse valdkonna õpet ning anda võimalus noortele oma oskuste võrdlemiseks.

Kutsemeistrivõistlusi viis läbi SA Innove koostöös Järvamaa Kutsehariduskeskusega Euroopa Sotsiaalfondi ja mitmete sponsorite toel.

Võistluste galerii on leitav siit.

Järgmisel aastal toimuvad võistlused taas kutsehariduse suursündmuse Noor Meister 2017 raames, mis leiab aset 4.-5. mail Tallinnas.

Allikas: SA Innove

Foto: SA Innove

Samal teemal:

Haridus- ja Noorteamet