Algavad ettevõtlusõppe koolitused õpetajatele, õppejõududele ja mentoritele


Avaldaja:Madli Leikop19. Aprill 2016

Maikuust hakkavad viis ülikooli ettevõtlusõppe programmi raames pakkuma tasuta koolitusi õpetajatele, õppejõududele, mentoritele ja teistele spetsialistidele, kes korraldavad ja viivad läbi ettevõtlusõpet.

„Ettevõtliku mõtteviisi ja hoiaku kujundamine on vajalik kõikidel, olenemata east ja ametist,“ märkis Haridus- ja Teadusministeeriumi kõrgharidusosakonna programmijuht Kristi Ploom. „Oluline on alustada juba koolieas ning selleks, et õpetajate töö paremini vilja kannaks, tuleb ka õpetajatel ennast täiendada ja arendada.“

Ettevõtlikkust ja ettevõtlusõpet toetavaid koolitusi viivad läbi Tartu Ülikool, Tallinna Tehnikaülikool, Tallinna Ülikool, Estonian Business School ning Ettevõtluskõrgkool Mainor. Kevadel toimub kümme erinevat koolitust, mille hulgas on nii mentorluse alaseid kui loovuse ja praktika koolitusi. Koolitused on üles ehitatud praktilistele tegevustele ning kaasatud on ettevõtjad.

Koolituste info ja registreerimine

2016. aasta sügisel ja järgnevatel aastatel lisandub veel koolitusi, mis töötatakse välja sihtrühmade vajadustest lähtudes. Ettevõtlusõppe programmi koolitusi toetatakse Euroopa Sotsiaalfondist.

Taustainfo
•Riik käivitas ettevõtlusõppe programmi möödunud aastal eesmärgiga tõhustada ettevõtlusõpet nii üld-, kutse- kui kõrghariduses, et kujundada koolilõpetajates ettevõtlikku hoiakut ning arendada ettevõtluse alaseid teadmisi ja oskusi.
•Täienduskoolitused on programmi üks tegevussuundadest. Järgnevatel aastatel töötatakse välja ka ettevõtlusõppe juhendmaterjalid ja õppevara. Samuti käivitatakse eelinkubatsiooni programm ehk äriideede arenguprogramm, mis pakub õppuritele tuge äriideede arendamisel ja ärimudelini jõudmisel. Lisaks toetatakse kõrgkoolide koostööd piirkonna kutseõppeasutuste, kohalike omavalitsuste ja ettevõtjatega.
•Ettevõtlusõppe arendamisse kaasatakse palju osapooli: kõrgkoolid, üldharidus- ja kutsekoolid, Eesti Kaubandus-Tööstuskoda, Eesti Tööandjate Keskliit, Teenusmajanduse Koda, SA Innove, SA Junior Achievement Eesti, maakondlikud arenduskeskused jt.

Allikas: HTMi pressiteade. Foto: Koolielu arhiiv.

Samal teemal:

 

 

 

Haridus- ja Noorteamet