Robotex kingib koolidele robotivõistlusel osalemiseks 100 robotit


Avaldaja:Madli Leikop27. Juuli 2016

Septembris jagab Robotex koolilastele üle Eesti 100 Edisoni robotit, millega osaleda 2.-4. detsembrini Tallinnas toimuval Euroopa suurimal robotivõistlusel Robotex 2016.

Algatuse eesmärk on äratada lastes ja noortes huvi tehnikaerialade ja teaduse vastu, lisaks soovib Robotex võita Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul maailma suurima robootikavõistluse tiitli.

Robotexi projektijuhi Mart Laulu sõnul saavad oma robotisoovi saata kõik Eestimaa haridusasutused, kes on valmis iga roboti kohta panema võistlusel välja viieliikmelise meeskonna 5 kuni 12 aastasi lapsi ja noori. "Kuna Eestis on roboteid vähem kui huvilisi siis loodame, et 100 uue Edisoni roboti kinkimine koolidele toob robootika ja Robotexi juurde rohkem lapsi ja noori. Osalejate arvu suurenedes saaksime taotleda riigi 100. sünnipäevaks ka maailma suurima robootikavõistluse tiitlit, mis oleks meie poolt Eestile ilus kingitus," lisas Laul.

Roboti saamiseks tuleb koolidel täita Robotexi kodulehel http://www.robotex.ee/ev100robot vastav vorm, mida saab teha alates 26. juulist. Robotid jagatakse välja septembris toimuvatel infopäevadel. Infopäevi toimub Eesti erinevates piirkondades kokku kaheksa ja sinna on oodatud kõik, kes tänavuse Robotexi kohta rohkem teada soovivad saada. Infopäevadele registreerumine toimub aadressil http://www.robotex.ee/infopaevad

IMG_3294.jpg

Robotex on tänavu 16. korda toimuv robootikavõistlus. 2.-4. detsembrini toimuv sündmus võimaldab korraldada erineva raskusastmega võistlusi ja tuua kokku kõik robootika-, teaduse- ja tehnikahuvilised. Robotexile oodatakse sellel aastal rekordiliselt 15 000 külastajat, 3000 töötubades osalejat, 2000 võistlejat, 1000 võistlevat robotit, 100 tehnoloogianäituse eksponaati ja väliskülalisi enam kui 30 riigist. Robotexi koordineerib Tallinna Tehnikaülikool koostöös Tartu Ülikooli ja Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutusega.

IMG_3291.jpg

Allikas: TTÜ pressiteade. Fotod: Koolielu arhiiv, Robotex 2015.

Samal teemal:

 

 

Haridus- ja Noorteamet