Eestit külastab Afganistani kõrgharidusminister


Avaldaja:Laura Vetik22. August 2016

22.-27. augustil külastab Eestit Afganistani kõrgharidusminister pr. Farida Momand, kelle külastuse eesmärk on tutvuda Eesti kõrghariduse korralduse ja selle kvaliteedi hindamise süsteemiga, et toetada Afganistanis uut tüüpi õpikultuuri viljelemist.

Kohtumine on seotud viimase nelja aasta jooksul toimunud arengukoostööga Tallinna Ülikooli ja Kabuli Ülikooli vahel. Koostöö tulemusena lõpetas tänavu Kabuli Ülikooli 11 IT-valdkonna magistranti.

„Magistriõppekava esialgne versioon sai Kabuli Ülikoolile välja töötatud 2013. aasta jaanuaris ja koostöö tulemused on olnud vaeva väärt,“ sõnas projektijuht Maarika Miil. Ta lisas, et nominaalajaga lõpetas magistriõpingud 11 üliõpilast 16-st, kelle edenemine õpingute jooksul oli tohutu. TLÜ digitehnoloogiate instituudi direktor Peeter Normak lisas, et see näitab üliõpilaste suurt seni realiseerumata potentsiaali, aga ilmselt ka kogu Afganistani haridussüsteemis peituvat arenguruumi.

Pr. Farida Momandiga on kaasas ka ministri nõunik hr. Omid Farooq Khesraw ja Kabuli Ülikooli IT teaduskonna dekaan hr. Hassan S.Adelyar. Oma visiidil külastavad nad muuhulgas Tallinna Ülikooli ja Tallinna Tehnikaülikooli, et saada ülevaade siin kasutatavatest infosüsteemidest ja kõrghariduse korraldusest. Samuti kohtuvad Afganistani esindajad välisministri Marina Kaljuranna ning haridus- ja teadusministri Jürgen Ligiga.

Visiit on seotud arengukoostööprojektiga „IT-alase magistriõppekava rakendamine Kabuli Ülikooli Informaatika teaduskonnas ajavahemikul 2016-2018 ning Afganistani kõrghariduse parendamise eest vastutavate riigiametnike koolitus Eestis“. Tallinna Ülikooli koostööst Kabuli Ülikooliga saab lähemalt lugeda TLÜ Meediavärava blogipostitusest siin: http://meedia.tlu.ee/tlu-koostoost-kabuli-ulikooliga/.

Allikas: Tallinna Ülikool

Foto: Tallinna Ülikool

Haridus- ja Noorteamet