Code Week avab huvilistele ukse digitaalmaailma


Avaldaja:Laura Vetik23. August 2016

15.-23. oktoobril toimub juba neljas üleeuroopaline programmeerimisnädal Code Week, mille eesmärk on tutvustada programmeerimist lõbusal ja kaasahaaraval viisil. HITSA kutsub kõiki, kel soov ja huvi edendada tehnoloogiaharidust ka Eestis, korraldama nädala raames programmeerimisalaseid üritusi.

Üleeuroopaline programmeerimisnädal Code Week on Euroopa Komisjoni algatatud ürituste seeria, mille raames kutsutakse üles kõiki tehnoloogiaharidusest huvitatud ettevõtteid, organisatsioone ja haridusasutusi rääkima programmeerimisest ja korraldama sellega seotud üritusi. „21. sajandil on digioskused hädavajalikud absoluutselt kõigi jaoks“, selgitas Euroopa Komisjoni asepresident, digitaalse ühtse turu eest vastutav Andrus Ansip. „Tänavuseks eesmärgiks on pakkuda võimalust osaleda programmeerimisnädalal kõigile kogu Euroopas – seepärast on eriti teretulnud koostöö kohalike ja piirkondlike omavalitsuste, avalike raamatukogude ja noorteühendustega.“  

Eestis koordineerib Code Week´i tegevusi Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus (HITSA). „Sellised rahvusvahelised algatused on hea võimalus Euroopas silma paista ja kinnistada Eesti kui digiküsimustes pädeva riigi kuvandit veelgi,“ sõnas HITSA juhatuse liige Ene Koitla. „Seepärast kutsume kõiki osalema ja oma üritusi ka http://codeweek.eu kodulehel registreerima.“

HITSA korraldab nädala raames kaks suuremat üritust. 12. oktoobril toimub digiõppe päeva veebiseminar asjade interneti teemal, kus selgitatakse lihtsalt ja ülevaatlikult, mida igaüks meist peaks teadma tuleviku uutest suundadest ja kuidas see meid kõiki tegelikult mõjutab. 15.-21. oktoobril korraldab ProgeTiigri võrgustik HITSA eestvedamisel tehnoloogialaagreid ja -töötube lastele üle kogu Eesti, tutvustades erinevaid tehnoloogilisi võimalusi oma ideede elluviimiseks 3D-disainist robootika ja programmeerimiseni välja.

Ürituste paremaks ettevalmistamiseks ja läbiviimiseks leiab Code Week’i kodulehelt hulgaliselt praktilisi näpunäiteid. Ettevõtmisele on õla alla pannud ka Google, kes pakub mittetulundusühingutele ja koolidele kuni 4000eurost stipendiumi erinevate programmeerimisürituste korraldamiseks. Stipendiumi saab taotleda kuni 31. augustini, täpsemad kandideerimistingimused leiab Code Week’i kodulehelt: http://blog.codeweek.eu/.

Eelmisel aastal toimunud programmeerimisnädala raames korraldasid Eesti haridusasutused 83 üritust, millel osales üle 12 500 õpilase. HITSA korraldatud digiõppe päeva veebiseminaril osales eelmisel aastal ligi 5000 huvilist. Kokku korraldati Euroopas nädala jooksul 8000 programmeerimisüritust, kus osales enam kui pool miljonit inimest.

Rohkem infot Code Week kodulehelt: http://codeweek.eu/.

Samal teemal:

Haridus- ja Noorteamet