Teadmiste täiendamisest ja töökoht ja "masu"

Krix

25.01.2010

Jah ma olen kursis, et tööandja peaks võimaldama töötajale enda täiendamist. Võimaldabki. Nüüd masu ajal eriti sisekoolitustega ja tööandja poolt kohalekutsutud lektori loenguga. Koolitusplaanis on vajalik koolitustundide arv täis, ajab ülegi. AGA!
On koolitusi (eriala ja ainega seotud) kuhu tahaks minna. Ja enamus neist toimub nädalasisesel ajal. Siis, kui mul on tunnid. Tööandjal on alati võimalus ütelda, et ma ei vaja koolitust jms. Omal moel õige ka.
Kunagi mulle meeldis, et täiendkoolituskursused on nädalasisesel ajal. Saab töökohast eemale, viibida eemal ja puhata, end harida. Nüüd enam ei taha. Ei taha oma tunde jättakellegi kaela, ei taha NÕUDA õigust eneseharimisele. Miks on paljud õpetajatele mõeldud koolitusel nädala sees? Lektorid ülikooliloengutega seotud? Ja siis?
Isegi, kui ise olen nõus koolituse eest tasuma, ei võimaldata tööajal kursustele minekut. Kes mind asendab, kust see raha võetakse. Ehk seaduse järgi peaks mul see õigus olema aga tööandjaga sõdida ei soovi. Samas ülddidaktilised koolitused ka just palju ei anna, tahaks ise end harida aga kursused toimuvad tööajal. :(

Kui masu mööda saab, siis muutub ehk ka meie elu:9
Seni polegi midagi teha, maksad peale, et endale meeldivat koolitust saada ja asendajale maksad ja oma sõidu ja söögi maksad ka. Protestida ei maksa, sest raha pole ja üleüldse on töölesoovijatest uksetagune tiine. Vähemalt meie koolis on nii üteldud.

jahhhhhhhhh 26.01.2010

koolitusrahad pole kusagile kadunud, tunnid asendatakse ja sõidukulud tasutakse, kõik OK

anny 27.01.2010

Jah, kurb küll. Tööandjaga pole mõtet sõdida! Seda arvame me esialgu kõik nii! Tegelikult on juba ainuüksi mõte, mis välja öeldud tõestuseks, et me just nimelt vaidleme, oleme omal arvamusel. Ei tea ainult kuidas teise poolega suhelda ja käituda. Mina sain keemiku käest märkuse:" olen valinud raske teema. Et nendega kellega ma vastakuti astun on kõik enamuses majandusinimesed ja nendega pole mõtet vaielda, eriti veel kui hammas peale ei hakka." Teiega Krax tundub asi pisut teistmoodi. Teil pole vist muret, et hammas peale ei hakkaks, te lihtsalt ei taha oma huvisid kõrgemale asetada kohusetundest töö vastu. Kas panin Teid nüüd liiga paika või? Ei, ma ei arva nii. Ma arvan, et te armastate oma tööd ja kuidas muidu seda üldse võimalik hästi teha oleks. Asi ongi selles, et allume ju kõik eelkõige oma tunnetele ja emotsioonidele. Mina tahan öelda keemikule, et kõik on küll hästi. Koolitustest saame kõik teada, millest meie ühiskond elab, mis on primaarne ja millega on soovitatav nõus olla. Kuid minul on kahju, et mind see ei rikasta. Mina tahan ka ise oma arvamust omada ja olgu see siis raske või kerge aga see on vähemalt minu omadus maailma vaadelda ja analüüsida. Ma tunnen end nagu mitte lineaarne tarbija lineaartarbija elektrijaotsusüsteemis, mis tekitab omavoolu kõrgematel sagedustel. Ma ei ole üldse nördinud, et ma keemikule raske tundun ja seega ka üsna segane. See on tõsine väljakutse ka ajajaotussüsteemile.
Tulebki välja nii, et see mis Sinule vajalik enese täienduseks, on kellelegi teisele samal ajal töökohustuseks ja nii ei saagi ei sina ega ka too sinu huvialal töötav isik vahetada seda välja lihtsalt mugavuse vastu, millel pole rahalist katet.
See on ikka nii, et kohustused ja huvid ei mahu ühte paketti. Siiski, pole olemas mõtet tööl, mille vastu pole huvi. Huvi ei saa aga olla endale ebavajaliku kohustuse vastu.
parimate tervitustega Karxile

Miks on paljud õpetajatele mõeldud koolitusel nädala sees? 31.01.2010

© Tiigrihüppe Sihtasutus 2009
Kommentaarid/Probleemid: toimetus@koolielu.ee
Tehniline teostus Tallinna Ülikooli Informaatika Instituudi Haridustehnoloogia keskus
Vastutamatusesäte (Disclaimer)

Vastutamatusesäte (Disclaimer)

Selle portaali sisu on loodud Tiigrihüppe Sihtasutuse eestvedamisel ja toel suure hulga erinevate autorite poolt. Kuigi Tiigrihüppe Sihtasutus püüab tagada portaali sisu kõrge kvaliteedi ja tõepärasuse, ei väljenda siin avaldatud materjalid Tiigrihüppe Sihtasutuse ametlikke seisukohti. Sihtasutus ei vastuta siin avaldatud andmete ja materjalide kasutamise eest.

Tiigrihüppe Sihtasutuse eesmärk on hoida Koolielu portaalis sisalduv informatsioon värske ja veatu, kuid uudiste, kuulutuste, töövahendite, õppematerjalide ning aruteluteemade korrektsuse ning õigsuse eest vastutavad nende autorid.

Koolielu on loodud Tallinna Ülikooli Haridustehnoloogia Keskuse poolt Tiigrihüppe Sihtasutuse tellimusel. See baseerub Elggi platvormil ja kannab sama litsentsi – GNU avalik litsents (public license) 2. Portaalis avaldatud infolõikude ja materjalide litsents on enamasti Creative Commons Atribution-Noncommercial-Share Alike, kui seda ei ole määratud teisiti.

Kui teile tundub, et mõni Koolielu portaalis olev teade või materjal rikub teie õigusi, palun võtke ühendust Koolielu toimetajatega.

Tiigrihüppe Sihtasutus, Mustamäe tee 60, 12916 TALLINN. Telefon: 655 0290. Faks: 655 0291.