Üldhariduskoolid on oodatud kandideerima tiitlile „Aasta kool“


Avaldaja:Madli Leikop12. Märts 2019

Innove ning Haridus- ja Teadusministeerium koostöös ERRiga ootavad kõiki Eesti koole osalema konkursil „Aasta kool 2019“. Osalemiseks on vaja ette valmistada kuni kaheminutiline video, saata illustreerivaid pilte ja kirjutada lühike kaaskiri.

„Konkurss annab võimaluse tuua esile Eesti koolide huvitavaid omadusi – teistmoodi õpikeskkonda, põnevaid õpetajaid, aktiivseid õpilasi, meeldivat suhtluskeskkonda ja muud, mida koolipere oluliseks peab,“ ütles SA Innove õpetajaameti mainekujunduse peaspetsilist Silvia Uus ning lisas: „Konkursi kõige olulisem märksõna on meeskonnatöö. Projekt annab võimaluse kaasata kogu koolipere ja tegutseda meeskonnana ühise eesmärgi nimel.“

Eelmise aasta võitjakooli, Tallinna 32. Keskkooli endine õpilane Johan Pastarus ütles „Terevisioonis“, et konkursil osalemine on eelkõige lõbu, aga kindlasti ka tohutu töö. „Minule jääb eredalt meelde, kuidas meie direktor Merigan karika üles tõstis – see kõik on ju tema töö vili. Tema saab ennast nimetada aasta kooli direktoriks. See tähendab ka meile palju - on uhke tunne, kui saad öelda, et käisid aasta koolis,“ lisas Pastarus.

Innove peaspetsilist Silvia Uus julgustab kõiki koole enda kandidatuuri esitama: „Nagu eelmisel aastal nägime, saab ülesandele läheneda väga mitme nurga alt ja määravaks võib osutuda just teistest erinemine ja loominguline lähenemine.“

Koolide tutvustusi ootab Innove kuni 18. aprillini e-posti aadressil aastakool@innove.ee. 

„Aasta kool 2019“ selgub žürii ja rahvahääletuse punktide tulemusena. 31. mail läheb ETV saade „Terevisioon“ eetrisse võitjakoolist. 

Lisainformatsiooni konkursi kohta leiab Innove kodulehelt.

„Aasta kool 2019“ on Haridus- ja Teadusministeeriumi poolt välja kuulutatud aasta õpetaja konkursi üks kategooriatest. Konkursi eesmärk on esile tõsta haridustöötajaid ja hariduse toetajaid. Hariduspreemiad ja haridustöötaja elutööpreemia antakse üle sügisesel aasta õpetaja galal. 

Allikas: HTMi pressiteade. Foto: Koolielu arhiiv

Samal teemal:

 

Haridus- ja Noorteamet