“Õppisin progema kahe kuuga”


Avaldaja:Madli-Maria Naulainen12. Juuni 2013

Asjatundmatule tundub programmeerima õppimine ilmvõimatu. Tänu rakendustele on see aga üsna lihtne. David Sinsky kirjeldab oma kogemust, kuidas ta alustas progemisoskuseta ja lõi rakenduse, mida kasutab igapäevaselt umbes miljon inimest.

Praegu on David Sinsky Yipiti juures täiskohaga tarkvaraarendaja. Yipit on Põhja-Ameerika kasutajatele suunatud veebirakendus, mis kogub kokku väga erinevad kohaliku piirkonna sooduspakkumised ning kasutaja saab oma asukoha järgi neid sorteerida.

“Alustasin progemisega aasta alguses ja võin oma kogemuse põhjal öelda, et soovitud rakenduse jaoks piisavalt õppida pole nii raske, nagu näib,” kirjutab oma ajaveebis David Sinsky. “Kui eesmärgiks on luua toimiv prototüüp, siis on see oma põhitöö kõrvalt kahe kuuga täiesti teostatav.”

Alljärgnevalt kirjeldab Sinsky oma teekonda olematust tarkvarast toimiva rakenduseni kaheksa nädalavahetusega.

 

1. Tee selgeks sõnavara ja vahendid (10 minutit)

Tundmatu sõnavara teeb iga teema palju keerulisemaks kui see tegelikult on. Yipiti asutaja ja tegevjuht Vin Vacanti on koostanud inglisekeelse ülevaate mõningatest olulistest terminitest, mis oleks kasulik endale selgeks teha.

2. Tutvu progemise algtõdede ja keelega Python (1 nädalavahetus)

  • Õpi Python’it raskemal viisil: Pealkirjast hoolimata on selle õpetuse järgimine lihtne ja enamus peatükke võtavad alla kümne minuti. Siiski ei pruugi selline pealiskaudne lähenemine keerulisemate teemade jaoks sobida.
  • Google’i Pythoni õpetus: Loe konspekti, vaata videosid ja lahenda kõik nende juurde kuuluvad ülesanded kuni jõuad õige vastuseni. Ülesannete kallal pusimine ilma vastuseid piilumata aitas artikli autorit progemise õppimisel kõvasti.

Need kaks allikat on mingil määral kattuvad ja samas üksteist täiendavad. Kui ühe raamatu põhjal on mõni teema segaseks jäänud, siis võib teisest selle üle korrata.

3. Tee tutvust Django veebilehe-raamistikuga (1 nädalavahetus)

Esimesel korral õpetust läbides pani Sinsky tähele, et ta lihtsalt kirjutas koodi õpetusest maha ilma, et ta oleks raamistiku tööpõhimõtetest aru saanud. Teistkordsel läbimisel oli teema juba tuttav ja sai keskenduda teemast arusaamisele.

4. Tee progemiskeel Python ja programeerimismeetodid põhjalikult selgeks (2-4 nädalavahetust)

Jällegi on soovitav katsetada üksteist katvaid ja täiendavaid kursused. Võib valida, kumb rohkem sobib. Sinsky ise läbis lõpuks mõlemad, aga see polnud hädavajalik.

5. Harjuta lihtsate veebirakenduste loomist (1 nädalavahetus)

  • Võta ette Django harjutused ja proovi neid läbida. Erinevus varasemalt mainitud Django õpetusega võrreldes on see, et siin ei ole samm-sammult ette näidatud, kuidas ülesandeid lahendada, aga juhised on siiski selged. Hea viis harjutada iseseisvalt progemist.

6. Ehita enda idee prototüüp (1 nädalavahetus)

Ja see on kõik. Kaheksa nädalavahetust või veelgi vähem ja oled loonud nullist töötava rakenduse. Polegi nii hirmuäratav?

Refereeritud: LifeHacker, foto: LifeHacker

Samal teemal:

Haridus- ja Noorteamet