Kutsekoolide õpilastele pakutakse võimalust valmistuda unistuste töökohaks


Avaldaja:Laura Vetik28. Juuni 2016

Kutseõppurid üle Eesti vanuses 14-19 on oodatud kandideerima tasuta koolitusprogrammi Samsung Digi Pass. Tulles vastu osalejate soovidele, pikendati programmi kandideerimistähtaega 18. juulini äsja lõppenud eksamiperioodi ja suvepuhkuse tõttu.

“See on ainulaadne võimalus alustada teekonda unistuste töökohani – saada esimene tõeline töökogemus, kasvatada enesekindlust ja luua väärtuslikke sidemeid,” sõnas projekti koordinaator Helerin Rauna Eesti Noorteühenduste Liidust. “Viie põneva kuu jooksul toimuvad 1-2 päevased koolitused, mille jooksul saavad osalejad vajalikud oskused oma karjääriteel esimeste sammude tegemiseks – olgu ta unelmate töökoht siis IT-s, ilusalongis, metsanduses, ettevõtluses või meelelahutuses,” lisas ta. Noortele õpetatakse tasuta koolitusprogrammi raames digitaalseid ja sotsiaalseid oskusi, mis annavad võimaluse muljet avaldava CV koostamiseks. Nende hulka kuuluvad näiteks tehnoloogia abil suhtlemine, info jagamine, netikett ning seadmete ja isikuandmete kaitsmine. Samuti õpivad noored tegutsema ja suhtlema meeskonnas, arendavad kritiilist mõtlemist, planeerimis- ja juhtimisoskusi. 

Neid juhendavad seejuures Tallinna Ülikooli õppejõud, mentorid Eesti juhtivatest ettevõtetest ja erinevate valdkondade tippspetsialistid. TLÜ digitehnoloogiate instituudi vanemteadur Mart Laanpere sõnul ei eeldata programmis osalejatelt põhjalikke digiteadmisi. „Nii näiteks võib lagedale tulla kokkade, automehaanikute või lilleseadjate tööd lihtsustavate äppidega või siis kutseõppurite praktikajuhendamise probleemide lahendamisele keskenduva veebilahendusega,“ sõnas Laanpere. 

Osalema oodatakse kolmeliikmelisi võistkondi erinevatelt elualadelt. Programmi läbinud noored saavad endale esimesed Samsungi digipassid, mis kirjeldavad nende oskusi ka tulevastele tööandjatele. Digi-ideede esitamise tähtaeg on 18. juuli. Programmi tublimaid ootab tõeline töökogemus – praktika suures tehnoloogiaettevõttes Samsung ja ühes oma eriala juhtivas ettevõttes Eestis. Programmist saab lähemalt lugeda Samsung Digi Passi koduleheküljelt siin: http://samsungdigipass.ee.

Allikas: Tallinna Ülikool

Samal teemal:

Haridus- ja Noorteamet