Noorte töömessi „Suveks tööle 2017“ külastas ligi 3000 noort


Avaldaja:Laura Vetik20. Aprill 2017

Eile, 19. aprillil Viru hotellis Põhja-Eesti Rajaleidja keskuse ja Tallinna Spordi- ja Noorsooameti eestvedamisel toimunud töömess osutus kõigi aastate edukaimaks pea 3000 tööd otsima tulnud noore ja 40 osalenud tööandja ning organisatsiooniga.

Võrreldes möödunud aastaga oli külastajaid lisandunud tuhande ringis ning kahekordistunud oli ka osalevate tööandjate ning organisatsioonide arv. „Meie suureks rõõmuks oli rohkem nii eesti kui vene noori ja muidugi tööandjaid, mis toob kaasa suurema mitmekesisuse ja võimalusterohked väljavaated kõigile,“ selgitas Tallinna Spordi- ja Noorsooameti noorsootöö osakonna vanemspetsialist Triin Bõstrov. „Oleme juba mõnda aega soovinud luua platvormi, mis tooks eesti- ja venekeelsed noored kokku ning „Suveks tööle 2017“ messiga õnnestus meil see integreerumine luua,“ oli Bõstrov rahul.

Põhja-Eesti Rajaleidja keskuse karjääriüksuse juht Liis Mäeots sõnas, et järgmisel aastal on taaskord vaja liikuda veelgi suurematesse ruumidesse ja teha kõik endast olenev, et tööandjaid oleks varasemast rohkem, sest noorte huvi suvel töötamise vastu on ääretult suur ning nad soovivad praktilisi töökogemusi omandada, seda juba 12-13aastaselt. „Pool tundi enne ürituse algust oli messile sissepääsemist ootamas üle 500 noore, mitmeil neist ettevalmistatud CV näpus,“ selgitab Mäeots ja lisab, et tuldi ka lausa klasside kaupa koos õpetajatega. „Nii lapsevanema kui ka kooli toetus on esimese töökogemuse omandamisel oluline ning oli suur rõõm näha messile tulnud noori oma vanema(te) või õpetajaga.

Nii korraldajad kui tööandjad leidsid, et lihtsalt messiala läbi jalutama tulnud noori praktiliselt polnud – kohale oli tuldud kindla eesmärgiga leida huviäratav tööpakkumine, kandideerida ja/või osaleda töötubades, et end tööelu teemadel veel täiendada. Kõigil järjestikul kolmel aastal messil osalenud Sihtasutuse Õpilasmalev juhatuse assistent Kristiina Herkül sõnas, et malevlaste seas läbiviidud küsitluski näitas messi kui noorte jaoks olulist info ja kontakti leidmise kohta. „Uute, noorte malevlaste seas oli üllatavalt palju neid, kes on malevasse jõudnud just messi kaudu,“ ütles Herkül.

Kristiina Herkül ja messil tänavu esmakordselt osalenud Eesti Boost mahlabaaride tegevjuht Triin Krull kinnitasid mõlemad, et alaealistele töökogemust pakkuvaid tööandjaid võiks tuleval aastal olla veelgi enam. „Kõik noored on meiega ühel või teisel moel seotud ja panustades nende arengusse, tuleb see kuhjaga tagasi,“ rääkis Krull ja soovis tööandjatele rohkem julgust noorte tööle võtmisel. Herkül lisas ka, et vajalik on leida endas see missioonitunne ja soov panustada: „Meie eesmärgiks malevas on nende paari-kolme nädala vältel toetavas ja lõbusas keskkonnas harjutada noori töörutiiniga ja ise hakkama saamisega, sest just see seisab neil ees pärast kooli.“

Allikas: SA Innove

Foto: Gert Nõgu

Samal teemal:

Haridus- ja Noorteamet