Noorte töötoad “IDE: insener, disainer, ettevõtja“ Tallinna Ettevõtluspäeval


Avaldaja:Kristi Semidor01. Oktoober 2010

Avatud on registreerumine 7. oktoobril Tallinna Ettevõtluspäeva raames Viru Konverentsikeskuses toimuvates gümnaasiumiõpilastele suunatud tootearenduse töötubades osalemiseks. Töötoad toimuvad kell 10.00-11.40 ja kell 12.00-13.40, kummaski töötoas saab osaleda umbes 30 gümnaasiumiõpilast.

IDE: töötubade projekti eesmärk on populariseerida tootearenduse ja disainiga seotud tegevusvaldkondi ja teadvustada õpilastele, milliste spetsialistide koostöös sünnib uus toode. Alaeesmärgiks on suunata õpilasi tegema karjäärivalikuid ja arendama ettevõtlusplaane tootearenduse ja disainiga seotud valdkondades.

IDE: töötubades läbivad õpilased tootearendussimulatsiooni, mille tulemusel tekib nutikas ja praktilise lisaväärtusega jalgrattatarvik. Meeskondades analüüsitakse tarviku sihtrühma, turunduskanaleid, hinnakujunemist, insenertehnilist lahendust, kasutusel olevaid materjale ning disaini. 100 minutit kestva töötoa lõpuks tekib uue toote prototüüp, mis kinnitatakse päris jalgratta külge ning testitakse proovisõiduga. Töötoa lõpus annavad töötuba juhendavad Eesti Kunstiakadeemia ja Tallinna Tehnikaülikooli tudengid või vastsed vilistlased tootearendustiimidele tagasisidet. Töötoa sisu on seotud majandusõpetuse, füüsika, tehnoloogiaõpetuse ja käsitöö tundide sisuga.

Kokku toimub ajavahemikus september 2010 kuni jaanuar 2011 24 IDE: töötuba erinevates Eesti keskkoolides või avatud ürituste raames. Lisaks reisib töötubadega koos ka Eesti noore tootedisaineri auhinna SÄSI 2010 nominentide töid tutvustav näitus.

Töötubade ja SÄSI näituse projekte toetavad Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus Euroopa Sotsiaalfondi vahenditest, Eesti Kultuurkapital ja Hasartmängumaksu Nõukogu.

Tallinna Ettevõtluspäeva töötoad ootavad osalejaid 10.-12. klassidest, registreeruda saab siin: http://ettevotluspaev.tallinn.ee/?go=program-2010.

Täiendavate küsimuste korral võtke ühendust: marina@disainikeskus.ee

Teate edastas: Marina Vilop Lisatud 1. oktoobril 2010

Haridus- ja Noorteamet