Code Week 2018 – stipendiumi saab taotleda 13. juulini


Avaldaja:Madli Leikop22. Juuni 2018

6.-21. oktoobrini toimub kuues üleeuroopaline programmeerimisnädal Code Week. Stipendiumi Code Weeki ürituste läbiviimiseks saavad koolid taotleda 13. juulini.

Code Weeki eesmärk on tutvustada programmeerimist lihtsalt, lõbusalt ja kaasahaaravalt – nii, et see jõuaks võimalikult paljude huvilisteni.

Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus kutsub kõiki, kes on tegevad IT-valdkonnas, korraldama Code Weeki ajal innustavaid programmeerimisüritusi, mis on suunatud nii lastele, noortele kui ka täiskasvanutele. Programmeerimisnädal keskendub tänavu rohkem nendele noortele, kes on praegu IT-valdkonnas vähem esindatud, nagu näiteks HEV-õpilased, majanduslikult vähekindlustatud perede lapsed. Tähelepanu pööratakse rohkem ka tüdrukutele, et innustada neid tulevikus õppima ja töötama IT-valdkonnas. Aitame noortel jõuda nende unistuste töökohani ja näitame, kuidas oskuslik infotehnoloogia kasutamine seda teekonda toetab. 

Nagu kahel eelmisel aastal, nii annab Google ka tänavu välja stipendiume koolidele ja mittetulundusühingutele programmeerimisteemaliste ürituste läbiviimiseks Code Weeki raames. Stipendiumi suurus on kuni 8000 eurot. Stipendiumi saab taotleda tegevuste läbiviimiseks lastele ja noortele vanuses 5 kuni 18 eluaastat. Stipendiumitaotlusi saab esitada 13. juulini. Täpsemad tingimused ja taotluse esitamise vormi leiab siit. 

Eelmisel aastal võitsid Eestist Code Weeki stipendiumi Narva Paju Kool ja Tabasalu Gümnaasium. Kõigi 2017. aastal stipendiumi saanud koolide nimekirja leiab siit

2016 sai Eestist stipendiumi Narva Paju Kool. Lähemalt saab lugeda Koolielu artiklist

Code Weeki algatasid 2013. aastal Euroopa Komisjoni noored digitaalarengu tegevuskava nõustajad, nüüdseks on tegevustesse kaasatud üle 50 riigi kogu maailmas. Eestis koordineerib nädala tegevusi Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus (HITSA). Code Week on meie koolides väga populaarseks muutunud. Kõik Code Weeki üritused kantakse ühtsele kaardile. Uuri Code Weeki kohta lähemalt!

Foto: Koolielu arhiiv. 

Samal teemal:

 

Haridus- ja Noorteamet