“Noored kooli” programm kutsub igas vanuses inimesi liituma


Avaldaja:Madli Leikop19. September 2018

Alanud on kandideerimine “Noored kooli” programmi, kus mittepedagoogilise kõrgharidusega inimesed saavad anda oma panuse Eesti haridusse ja töötada vähemalt kaks aastat koolis õpetajana.

Kandideerima oodatakse igas vanuses inimesi üle Eesti, kes tunnevad endas soovi pühenduda intensiivsele õppimisele ja enesearengule ning töötada selle nimel, et kõigil lastel oleks elus rohkem valikuid. Kahe aasta jooksul läbivad “Noored kooli” osalejad ainulaadse õpetamis- ja juhtimisoskuste koolituse, mis aitab neil kujuneda väljapaistvateks õpetajateks ja muutuste eestvedajateks oma kogukonnas. Samaaegselt töötatakse täiskoormusega tavakoolides, õpetades peamiselt 1.-9. klassi õpilasi. 

Noored Kooli tegevjuhi Kristi Klaasmägi sõnul pole programm siiski kiirtee õpetajaametisse, vaid väljakutseid pakkuv kasvukeskkond haridusvaldkonna eestvedajate kujunemiseks. “Näeme, et täna on Eestis liiga palju neid noori, kes jäävad põhiharidusega ja kelle valikud on hiljem seetõttu väga piiratud. Seepärast töötamegi koos koolide ja kogukondadega selle nimel, et iga laps Eestis saaks väga hea hariduse ja jõuaks vähemalt keskhariduse omandamiseni,” rääkis Klaasmägi.

“Eesti haridus vajab tõelisi staare, kes paneksid õpilastel silmad särama ja tõmbaksid oma entusiasmiga kaasa ka teised inimesed enda ümber, kes meie laste arengut igapäevaselt mõjutavad,” ütles programmi arendusjuht Maris Viires. “Kutsun üles kõiki, kes tahaksid teha tõeliselt tähenduslikku tööd ja sõna otseses mõttes muuta elusid, kandideerima “Noored kooli” programmi,” sõnas Viires.

Programmi pääsemiseks tuleb kandidaatidel läbida põhjalik kolmeosaline valikuprotsess, kus hinnatakse nende varasemaid töö- ja juhtimiskogemusi, planeerimis-, esinemis- suhtlemis- ja koostööoskusi ning üldist sobivust “Noored kooli” programmiga. Eelmisel aastal kandideeris programmi 327 inimest, kellest valituks osutus iga kümnes.

Lisainfo ja kandideerimine: http://www.nooredkooli.ee/kandideeri 

Allikas ja foto: programm "Noored kooli".

Samal teemal:

 

 

Haridus- ja Noorteamet