Tartu Ülikooli programmi „Kogenud kooli“ oodatakse tänavu matemaatikuid ja füüsikuid


Avaldaja:Madli Leikop11. Veebruar 2020

1. veebruaril algas vastuvõtt Tartu Ülikooli õpetajakoolituse programmi „Kogenud kooli“.

Tänavusse, teise lendu on oodatud nii matemaatikud kui ka füüsikud, kel on juba olemas magistrikraad, kuid puudub õpetamiskogemus.

Programmis osalejad asuvad korraga ülikoolis õpetajaharidust omandama ja üldhariduskoolis õpetajana töötama. Eelmisel aastal alustas programmi esimeses lennus 11 matemaatikut. Nende seas on ka Annika Koitmäe-Pihl, kes vahetas töökoha Tallinnas kodulähedase Rapla Kesklinna Kooli vastu. Nüüdseks on ta seal üle poole õppeaasta matemaatikat õpetanud. 

„Ma olen väga rahul, et mind programmi valiti, ning mul on hea meel, et tegin ise õige valiku ja mujale matemaatikaõpetajaks õppima ei läinud. Selle programmi juures on eriti hea see, et oleme kursusekaaslastega ka saatusekaaslased ja mõistame üksteist: me kuulame ära, anname nõu, lohutame, julgustame, innustame ja motiveerime üksteist. Meie seltskond on lihtsalt super!“ sõnas Koitmäe-Pihl.

Programmi „Kogenud kooli“ on oodatud kõik, kellel on magistrikraad või sellega võrdsustatud haridus ning kes on läbinud vähemalt 60 ainepunkti ulatuses erialaaineid. Avaldusi saab esitada 30. aprillini, nõutele vastavad kandidaadid kutsutakse erialakatsele, mis toimub 14. mail. Sisseastumistingimuste ja ajakavaga saab tutvuda õpetajakoolituse veebilehel õpetaja.ut.ee.

„Kes oma sobivuses kahtleb, võiks kindlasti meile kirjutada,“ julgustas programmi koordinaator Kiiri Toomberg. „Oleme varasemate õpingute arvestamisel küllaltki paindlikud. Kui vajalik ainemaht ei ole täidetud, oskame kandidaadile anda soovitusi, kuidas järgmiseks aastaks piisav hulk punkte kokku saada.“

Tartu Ülikool algatas programmi „Kogenud kooli“ mullu kevadel eesmärgiga leevendada üha teravnevat reaalainete õpetajate puudust Eesti koolides. Programmi toetab tehnoloogiaettevõte Playtech. Ülikool on avatud koostööks ka uute partneritega, kes peavad oluliseks panustada õpetajate järelkasvu.

Allikas: TÜ pressiteade.

Haridus- ja Noorteamet