Eesti Maanteemuuseum kuulutab välja loomekonkursi „Kuule MIND – võta klapid peast!“


Avaldaja:Madli Leikop20. Veebruar 2020

Maanteemuuseum kutsub 13–19 aastaseid noori osalema liiklusteemalisel loomekonkursil, mis käsitleb noorte (ja ka täiskasvanute) seas üha rohkem levivat kommet liigelda n-ö omas mullis ehk kõrvaklapid peas ja muusika mängimas.

Nutimaailma pealetung haarab üha rohkem liiklejate meeli, mistõttu linnatänavail klapid peas liiklemine ja autoroolis nutitelefoni näppimine on muutunud tavapäraseks nähtuseks. „Ohutuks liiklemiseks tänaval on vajalik kasutada nii nägemis- kui kuulmismeelt,“ avas konkursi probleemteemat maanteemuuseumi programmijuht Kerle Kadak. „Näiteks teed ületades ei piisa ainult ringi vaatamisest – suure kiirusega lähenevat sõidukit on sageli enne kuulda ja siis alles näha. Kui kuulmismeel tänaval välja lülitada võib kõrvaklapid peas liikleja ohtu seada nii enda kui ka teiste elud,“ lisas ta.

Konkursi eesmärgiks on panna noored esmalt vaatlema ja uurima liikluskäitumist oma ringkonnas, kui suur on sõprade, koolikaaslaste jt harjumus kasutada kõrvaklappe liikluses, ning pakkuma sellele omapoolse lahenduse, kuidas sellist käitumist muuta ja ennetada. „Loovtööna ootame noortelt valikuna kas õppeprogrammi, liiklusohutuskampaaniat, lühifilmi, mängu või mõnda tehnilist lahendust,“ lisas Kadak. Konkursitöö võib teha kooli loovtööna juhendaja käe all, meeskonnatööna või individuaalselt, kuid oluline on teha seda ohutult. 

Konkursi võitjaid autasustatakse 12. mail toimuval konkursi lõpuüritusel, kus presenteeritakse parimaid võistlustöid. Lisaks on välja pandud mitmeid eripreemiaid.

Konkursil osalemise täpsemate tingimustega saab tutvuda muuseumi kodulehel http://www.maanteemuuseum.ee. Konkursitööde esitamise viimane tähtaeg on 13. aprill 2020.

Tulemused avalikustatakse 27. aprillil muuseumi kodulehel.

Allikas: Maantemuuseumi info. Foto: Unsplash.

Samal teemal:

 

 

Haridus- ja Noorteamet