Juubelikonverentsil vaadatakse IKT minevikku ja tulevikku hariduses


Avaldaja:Laura Vetik07. September 2015

Sel sügisel toimub 21. oktoobril Tallinna Haridusameti, HITSA ja eKooli koostöös kümnes IKT sügiskonverents. Tallinna Reaalkoolis peetaval juubelikonverentsil vaadatakse ajas tagasi – mis on hariduses IKT vallas toimunud – ning uuritakse, mis on tulekul.

IKT konverentse hakati korraldama, et õpetajad oleksid pädevad kasutama õppeprotsessis aktiivselt IKT vahendeid ning juhendama õpilasi IKT vahendite kasutamisel. Samas on konverents hea koht, kus õppida tundma uusi meetodeid infotehnoloogia õpetamisel. „Selleks leidis haridusamet partnerid, kelleks olid tol hetkel Tiigrihüppe SA (HITSA eelkäija – toim) ja eKool. Kuna infotehnoloogia on pidevalt muutuses, siis on loomulik, et konverents ei ole ajutine projekt, vaid see areneb iga aastaga ja tutvustab üha uusi tehnoloogiaid ja metoodikaid,“ ütles Tallinna Haridusameti hariduskorralduse osakonna vanemspetsialist Piret Rõõmussaar. „Tallinna Reaalkool on alati olnud IKT valdkonnas lipulaevaks, seepärast ka selline toimumiskoht.“

IKT sügiskonverentsid on õpetajate seas populaarsed, kohad täituvad kiiresti. „Alati on olnud konverentsil peaesineja, kes mõtestab infotehnoloogia mingi teema üldfilosoofiliselt lahti. See annab põnevat ja vahel ka intrigeerivat mõttekäsitlust igapäevatöösse ning aitab näha teemasid laiemalt, mitte ainult ühe inimese ega kooli tasandilt. Veel meeldib õpetajatele õppida teiste koolide kogemustest ja näha uusi lähenemisviise,“ selgitas Rõõmussaar.

iktkonverents.jpg

IKT konverentsil 2014. aastal. Foto: Tallinna Haridusamet

Kahel viimasel aastal on konverentsil räägitud uuest õppetavast, mis on hõlmanud metoodikaid ning uute tehnoloogiate tutvustamist. Juubelikonverentsil on teemaks kümme aastat edasi ja tagasi – üheskoos vaadatakse, mis on hariduses kümne aastaga IKT valdkonnas toimunud ja mis on tulekul. Konverentsi osalejad saavad valida mitmete põnevate töötubade vahel. Jutuks tuleb internetiturvalisus ja digitaalse õppevara loomine. Tutvustamist leiavad uued tehnoloogiad, sh 3D-printerite ja nutiseadmete kasutamine õppetöös. Oluliste teemadena käsitletakse ka uudset õppetöö läbiviimist, milleks on õpilugude rakendamine, õppetöö tõhus haldamine IKT teenuste abil, mida pakub eKooli lahendus. Kindlasti räägitakse ka IKT arenguvajadustest kooli juhtimisel.

Ootame kõiki õpetajaid IKT konverentsile enda teadmisi täiendama! Konverents on kõigile haridustöötajatele tasuta, registreerumine algab septembris.

Autor: Laura Vetik, e-Õppe Uudiskirja toimetaja

Haridus- ja Noorteamet