Keel:
Eesti
Loomise aasta:
2013
Vanusevahemik:
12-14 a
Statistika:
vaadatud 1496 korda
kasutatud 682 korda
lemmikuks märkimisi 0
kollektsiooni lisamisi 0

Litsents:

Täpsusta otsingut
! kuni !
 Sobib õpilasele iseseisvaks tööks
 Kvaliteedimärgid

Kuidas mõjutab vee temperatuur suhkru lahustumist? Katse digiandmekogujaga.


Õppematerjali tüüp: katse
Autor: Marje Loide
Avaldaja: Marje Loide
04. Veebruar 2013

Õpilased uurivad, kuidas vee temperatuur mõjutab suhkru lahustumise kiirust. Selleks teevad nad katseid Vernieri seadmetega, kasutades termoandureid. Õpilased valivad erineva temperatuuriga veeklaasid ja panevad ühepalju suhkrut, siis jälgivad aega, kui kaua kulub suhkru lahustumiseks ilma segamata. Sama katset võib teha ka nii, et segatakse lahuseid.
 
Lahuse ja lahusti mõistete kinnistamine, lahustumise selgitamine. Katse korraldamine rühmatööna, ülesannete jagamine, tulemuste esitamine.

    Algõpetus, Eesti keel (emakeel), Inimeseõpetus, Kehaline kasvatus, Kunst, Käsitöö, Loodusõpetus, Matemaatika, Tehnoloogiaõpetus

    Algõpetus, Eesti keel (emakeel), Inimeseõpetus, Kehaline kasvatus, Kunst, Käsitöö, Loodusõpetus, Matemaatika, Tehnoloogiaõpetus