Teadmiste täiendamisest ja töökoht ja "masu"

Autor: Krix 25. Jaanuar 2010 Kommentaarid (3)

Jah ma olen kursis, et tööandja peaks võimaldama töötajale enda täiendamist. Võimaldabki. Nüüd masu ajal eriti sisekoolitustega ja tööandja poolt kohalekutsutud lektori loenguga. Koolitusplaanis on vajalik koolitustundide arv täis, ajab ülegi. AGA!
On koolitusi (eriala ja ainega seotud) kuhu tahaks minna. Ja enamus neist toimub nädalasisesel ajal. Siis, kui mul on tunnid. Tööandjal on alati võimalus ütelda, et ma ei vaja koolitust jms. Omal moel õige ka.
Kunagi mulle meeldis, et täiendkoolituskursused on nädalasisesel ajal. Saab töökohast eemale, viibida eemal ja puhata, end harida. Nüüd enam ei taha. Ei taha oma tunde jättakellegi kaela, ei taha NÕUDA õigust eneseharimisele. Miks on paljud õpetajatele mõeldud koolitusel nädala sees? Lektorid ülikooliloengutega seotud? Ja siis?
Isegi, kui ise olen nõus koolituse eest tasuma, ei võimaldata tööajal kursustele minekut. Kes mind asendab, kust see raha võetakse. Ehk seaduse järgi peaks mul see õigus olema aga tööandjaga sõdida ei soovi. Samas ülddidaktilised koolitused ka just palju ei anna, tahaks ise end harida aga kursused toimuvad tööajal. :(

Kommentaarid

Haridus- ja Noorteamet