Direktor on kooli nägu.

Autor: Jupii 03. September 2010 Kommentaarid (6)

Olen see "õnnelik" lapsevanem kelle laps 1.septembril üle kooliläve astus. Ühte Tallinna gümnaasiumitest. Et lahti seletada seletada selle pealkirja mõtet, siis kõik sai alguse juba eelkooli lõppedes. Nimelt, toimusid siis nn. katsed päriskooli saamiseks, mille laps edukalt läbis ning sai ka kirjutatud avaldus kooli sisse astumiseks. Olin aru saanud, et sellega on probleem lahendatud kuid ei. Juuni lõpul saadeti koolist e-mail, kus pidi tooma kuu lõpuks dokumendid kooli. Et olin koos perega puhkusel, siis jäin dokumentide toomisega hiljaks, mille kohta ma kirjutasin ka koolile vastava e-maili, vabandusega tuua dokumendid hiljem. Selle peale ma aga vastust ei saanudki. Ja kodumaale jõudes last enam kooli nimekirjas polnudki! Öeldi - pöörduge direktori poole. Palumised, e-kirjad, sõbrad, tuttavad aitasid ja ennnäe imet... laps võeti vastu. Tore. Aga... okas jäi. Ja torkas - 2.(teisel!) septembril. Nimelt, lastevanematel oli lubatud eriloaga koolimajas käia lapsel järel ja siseneda kooli, eriloa ettenäitamisel, mida mina ka tegin. Et tunni lõpuni oli veel 10min. läksin ma trepist ülesse 30 sammu, teisele korrusele, et infotahvlist tunniplaani vaadata, mida selleks ajaks meil (st. lastevanematel) veel polnud. Seistes seljaga tahvli poole, ilmus selja taha direktor, kes kõrgendatud hääletoonis küsis: "Mis Te siin näpite ja kes Te siin üldse olete..." Vastasin kogeledes, kes ma olen ja näitasin oma luba, mille peale: "See luba ei ole koolis ringi kolamiseks, oleme saanud juba mõned ringikolajad ja näppajad kinni.., teie võite seista ainult lapse klassiruumi ukse taga..., ja kui vaja, siis selle loa võtame teilt ära" Jutu käigus talutati mind nagu pahandust teinud poisikest 1.klassi ukse taha. Olin sellise käitumise üle sokeeritud ja seda siiamaani. Käisin ise lastevanemate koosolekul, kus esines direktor ja seda väitsid ka teised lapsevanemad -mingit sellist juttu, et infotahvli või õpetajate toa juurde minek (mis asub seal kõrval) oleks meile keelatud. Mida ette võtta? Lapsele praegust meeldib kool ja õpetaja. Kas selline direktor võib mõjutada negatiivselt ka mu lapse tulevast kooliteed? Direktor on ju kooli nägu.

Kommentaarid

• Anita Sisse Direktor on kooli nägu. (): Anita;;Minu nimi on Lizzy, Ameerikast. Soovin jagada oma tunnistust...

Haridus- ja Noorteamet