e-kursus Animatsioon 3


suletud kogukondKogukonna liikmed: 34
Omanik: Evi TarroTüüp: Õpikogukond

Uue õppekava järgi tuleb juba põhikoolis õpetada õpilastele digitaalset kunsti.  E-kursus tutvustab õpetajatele joonisanimatsiooni loomist kasutades programme Windows Movie Maker, Windows Live Movie Maker, MonkeyJam, Inkscape. Tutvust tehakse helitöötlusprogrammiga Audacity.

Toimumise aeg: 04.11.2013-23.12.2013

Registreerumine:

Sel õppeaastal toimub kõikidele Tiigrihüppe koolitustele registreerumine läbi infosüsteemi aadressil https://kis.hm.ee/. Otselink registreerumiseks on siin.

Keskkonda saab sisse logida ID-kaardi abil. Kui ajutiselt ei saa ID-kaarti kasutada, siis on võimalus sisse logida ka parooliga, parooli saamiseks tuleb pöörduda oma kooli EKISe administraatori poole (tavaliselt on selleks sekretär või infojuht). Kui kasutajal ei olnud varem EKISe kontot, siis esmakordsel sisselogimisel ID-kaardiga küsitakse e-posti aadressi, kooli ja ametit. Sisse logides näete avalehel plokki "Tiigrihüppe IS". Selles plokis tuleb valida "Koolitused" ning nende seast valida välja õige koolitus ja klikkida "Registreerun". Tutvuge ka täpse juhendiga. Tehniliste probleemide puhul pöörduge kis@hm.ee. EKISes saavad koolitustel osalejad täita ka tagasisideküsitluse, samuti saab sellele järgnevalt elektroonse tunnistuse, mille võib soovi korral ise välja trükkida.

Kui olete EKISes registreerunud, tuleb liituda Koolielus vastava koolituskogukonnaga: koolituskogukonna lehel "E-kursus Animatsioon 3" logige Koolielu kasutajana sisse ja vajutage paremal üleval kastil "Palu liikmelisust". Koolitaja kinnitab teid seejärel osalejaks.

Osavõtutasu

Kursustel osalemine on alus- ja üldhariduskoolide õpetajatele ning kutsehariduskoolide üldainete õpetajatele TASUTA. NB! Kui kursusele registreerunu loobub kursusest ilma et teavitaks sellest koolitajat enne kursuse algust ja/või ei lõpeta kursust esitatakse talle arve summas 28 eurot.

Tunnistus: e-kursusel osalemist kinnitava tunnistuse saamiseks tuleb esitada kõik kodutööd ja Youtube üleslaetud üks kursuse jooksul tehtud animatsioon.

Kodutööd Ülesanded asuvad "Kogukonna lehekülgedel".

Eesmärgid:

  • tutvuda oluliste mõistetega animatsiooni loomisel
  • stsenaarium
  • õppida kasutama erinevaid programme animatsiooni loomiseks
    • Movie Maker või Live Movie Maker või MonkeyJam
    • Inkscape, võib kasutada MS Paint
  • Audacity (helitöötlusprogramm)

Õppimisürituse kava:

1. nädal 04.11-10.11.2013 Kursusega tutvumine, enesetutvustus, näidetega tutvumine. Tutvumine animatsiooni eri liikidega: lame- ja ümarnukk, joonis- ja arvutianimatsioon, piksillatsioon, plastiliin modelleerimine. ÜLESANDED

2. nädal 11.11-17.11.2013 Kriipsu-Juku arvutianimatsioon Stykz. Veebipõhised arvutianimatsioonid. ÜLESANDED

3. nädal 18.11-24.11.2013 Animafilmi (harjutustöö) tegemine MovieMakeri, LiveMovieMakeri või MonkeyJam'iga. ÜLESANDED

4. nädal 25.11-01.12.2013  Stsenaariumi koostamise tutvustamine, filmiideede leidmine. ÜLESANDED

5. nädal 02.12-08.12.2013 Piltide joonistamine filmi jaoks. ÜLESANNE: Laadida kogukonna failidesse üks filmi jaoks joonistatud pilt. ÜLESANNE

6. nädal 09.12-15.12.2013 Animafilmi monteerimine, helindamine ja avaldamine Youtubes. Tagasiside. ÜLESANNE

7. nädal 16.12-23.12.2013 Lisaaeg tööde lõpetamiseks

Koolitajad:

Ene Moppel ja Krista Kõlli, Võru Kreutzwaldi Gümnaasiumi õpetajad

Evi Tarro, Võru Kesklinna Kooli õpetaja

This group's membership is closed and its content is accessible only by members.

Haridus- ja Noorteamet