LibreOffice Koolielus IV

Navigatsioon

LibreOffice Koolielus IV


avatud kogukondKogukonna liikmed: 39
Omanik: Kristi VahenurmTüüp: Õpikogukond

Aeg: 03. veebruar- 23. veebruar 2014

Registreerimine kursusele on avatud EKISes. Kursusest saab osa võtta kuni 30 osalejat.

Nii mõnigi Eesti kool kaalub üle minemist vabavara LibreOffice kasutamisele. Õpetajad on tihti märganud, et õpilased saadavad neile koduseid töid, mille faililaiend ei ole harjumuspärane doc või ppt. Et õpetajad LibreOffice’iga tuttavaks teha ja innustada enam elektroonilist vabavara kasutama, korraldab Hariduse Infotehnoloogia SA haridusportaal Koolielu LibreOffice'it tutvustava veebipõhise koolituse. Koolitus viiakse ellu koostöös Riigi Infosüsteemi Ametiga Euroopa Liidu struktuurifondide programmist "Infoühiskonna teadlikkuse tõstmine" Euroopa Regionaalarengu Fondi rahastusel. 


LibreOffice, nagu nimestki välja lugeda võib, on kõiki vajalikke toiminguid võimaldav, kergesti selgeksõpitav ning kasutajasõbralik kontoritarkvarapakett, mida on lihtne installida ning mis on kasutaja jaoks tasuta. LibreOffice'it tõlgitakse iga päev uutesse keeltesse ning pakett on kogumas järjest enam populaarsust. Tarkvara eestikeelne menüü, kasutamislihtsus ning emakeelne tugi on ühed põhjused, miks ka Koolielu on LibreOffice'i tutvustuse oma kursuste kavasse lisanud. Lühiülevaate saamiseks LibreOffice’ist lugege Koolielu artiklit .


Kursuse maht: 12 tundi (3 nädalat), kursuse lõpetajad saavad tunnistuse. Kursusel osaleja peab arvestama, et nädalas kulub kursusele vähemalt 4 tundi.


Kursuse aeg ja sisu

  1. nädal  LibreOffice: installimine ja tutvumine; LibreOffice Writer: teksti redigeerimine, kirjakooste, referaadi vormistamine.
  2. nädal  LibreOffice Impress: hea esitluse koostamise põhimõtted, esitluse koostamine Impressiga.
  3. nädal  LibreOffice Calc: õpetajatöös oluliste tabelarvutustega tutvumine, testitulemuste automaatanalüüs; LibreOffice Draw: joonistamine ja pdf failide töötlemine. Kokkuvõtted

Kursuse koostaja: Kristi Vahenurm
Materjalidega toetasid: Madli-Maria Naulainen, Ingrid Maadvere
Koolitaja: Kristi Vahenurm (kristi.vahenurm@hitsa.ee)

Eesmärgid: koolituse eesmärgiks on anda ülevaade LibreOffice'i neljast peamisest rakendusest (Writer, Impress, Calc ja Draw), mis võimaldavad õpetajal teha oma igapäevaseid toiminguid - kirjutada tekstidokumente, koostada esitlusi, luua pdf faile, teha lihtsamaid arvutusi ning soovi korral ka joonistada. Huvi korral võite lähemalt lugeda siit .

Sihtgrupp: kõik üldhariduskoolide õpetajad, kelle koolid on üle läinud LibreOffice'i kasutamisele või kes on vabavara kasutamisest huvitatud kodus või koolis. Koolitus sobib ka haridustehnoloogidele, kes ei ole kursis LibreOffice'i kõikide nippidega, kuid peavad aeg-ajalt õpetajatele näpunäiteid jagama. Eestikeelne põhjalik kasutajatugi võimaldab tarkvara vidinad emakeeles selgeks saada – juhiseid jagavatele õpetajate ja tehnoloogidele on see kasulik sõnavara.

Kursuse ülesehitus võimaldab kontoritarkvara kirjaoskust lihvida nii neil, kes selles (näiteks MSWord, Excel) üldiselt hästi orienteeruvad kui ka neil, kes end antud valdkonnas väga kindlalt ei tunne.

Registreerimine: sel õppeaastal toimub kõikidele Hariduse Infotehnoloogia SA koolitustele registreerumine läbi infosüsteemi aadressil https://kis.hm.ee/.
Keskkonda saab sisse logida ID-kaardi abil. Kui ajutiselt ei saa ID-kaarti kasutada, siis on võimalus sisse logida ka parooliga, parooli saamiseks tuleb pöörduda oma kooli EKISe administraatori poole (tavaliselt on selleks sekretär või infojuht). Kui kasutajal ei olnud varem EKISe kontot, siis esmakordsel sisselogimisel ID-kaardiga küsitakse e-posti aadressi, kooli ja ametit. Sisse logides näete avalehel plokki "Tiigrihüppe IS". Selles plokis tuleb valida "Koolitused" ning nende seast valida välja õige koolitus ja klikkida "Registreerun". Tutvuge ka täpse juhendiga . Tehniliste probleemide puhul pöörduge kis@hm.eeEKISes saavad koolitustel osalejad täita ka tagasisideküsitluse, samuti saab sellele järgnevalt elektroonse tunnistuse, mille võib soovi korral ise välja trükkida.

Koolielu koolituste puhul tuleb lisaks liituda vastava Koolielu koolituskogukonnaga nagu varemgi. Selleks minge vastava kogukonna lehele ja klikkige paremal üleval kastil "Palu liikmelisust". Koolitaja kinnitab teid seejärel osalejaks.


NB! Koolitaja kinnitab AINULT need osalejad, kes on ennast eelnevalt registreerinud EKISes

Haridus- ja Noorteamet