Nädala äpp: Ajatelg - RWT Timeline


Avaldaja:Kristi Semidor24. September 2015

RWT Timeline on lihtne ajatelje loomise rakendus, mille kasutamisega tulevad toime ka algklasside õpilased, kirjutab algõpetus ainemoderaator Tiia Salm.

Tegemist ei ole traditsioonilise ajatelje vahendiga, kus pannakse paika kindel ajavahemik. RWT Timeline võimaldab sisestada järjestamist vajavaid sündmusi ja tegevusi ka ilma kuupäevi või aastaarve lisamata. Kasutada saab nii teksti kui pilte, valmis töö salvestub tahvelarvutis jpg pildifailina ja veebiversioonis pdf failina.

RWT Timeline veebiversioon - http://www.readwritethink.org/files/resources/interactives/timeline_2/

RWT Timeline rakendus nutiseadmetele - Android ja IOS 

iPadis RWT Timeline-ga töötamiseks tuleb kõigepealt luua kasutaja (nimi, avatar). 
Ühes tahvelarvutis saab luua mitu kasutajat, mistõttu on seda klassis, kus õpilastel on näiteks paari peale üks nutiseade, hea kasutada. Peale teema sisestamist saabki hakata ajatelge looma. Sündmuste lisamine käib ajajoonel klõpsamisega. Iga sissekande puhul saab lisada pealkirja, alapealkirja, pikema kirjelduse ja soovi korral ka pildi nutiseadmest. Sündmusi saab ajajoonel lohistada edasi või tagasi. 
Töö saab salvestada ka mustandina, mida on hea vajadusel hiljem täiendada või parandada. Valmis ajatelje saab iPadi salvestada jpg failina või e-posti teel näiteks õpetajale saata.  

Ajaloosündmus, elulugu, taime elutsükkel, päevakava, tähtsündmused õpilase elus, klassi sünnipäevakalender, loovtöö kavapunktide järjestamine, klassi kroonika, jne. Need on vaid mõned näited, kuidas RWT Timeline rakendust õppetöös kasutada.

Näide: „Tomati taime elutsükkel“

Allikas http://www.readwritethink.org/ 

Tiia Salm, Koolielu algõpetuse ainemoderaator
Jäneda Kooli õpetaja

Haridus- ja Noorteamet