Selgusid Aasta Õpetaja 2018 laureaadid


Avaldaja:Madli Leikop14. Oktoober 2018

Tallinnas Estonia kontserdisaalis tunnustati Eesti Vabariigi parimaid õpetajaid ja haridustöötajaid. Esmakordselt tunnustati laureaate riiklike hariduspreemiatega ja anti välja elutööpreemia auhind, mille pälvis Ülo Vooglaid. Kokku jagati tunnustusi 14 kategoorias.

Elutööpreemia auhinda üle andes sõnas haridus- ja teadusminister Mailis Reps: “Igal inimesel on oma elu ja oma töö, kuid mõni inimene on kõnetanud kogu ühiskonda palju rohkem kui teised. Tänavune laureaat on Eesti üks tuntumaid mõtlejaid, teadlasi ja humaniste, kes teinekord esitab küll ebamugavaid küsimusi, kuid selle eesmärk on kutsuda üles märkama, diskuteerima ja lahendusi leidma.” Minister tõi esile, et Vooglaiu panus Eesti ellu on olnud suur ja väärib tunnustust. “Tema loenguid kuulavad ja tema raamatuid loevad inimesed väga erinevas vanuses. Ta on teinud palju selleks, et Eestis elaks ja toimetaks tark ja tegus rahvas,” lausus Reps.

Lisaks elutööpreemiale anti pidulikul galal “Eestimaa õpib ja tänab” välja aastapreemiad üheksas kategoorias ning tunnustati ka Eestile rahvusvahelistel konkurssidel tunnustust toonud õpilasi ja parimat juhendajat.

Mailis Reps avaldas heameelt, et tänavu jõuti nii kaugele, et õpetajaid tunnustatakse nüüd ja edaspidi riiklike hariduspreemiatega: “Riigi juubelile vääriliselt anname täna siin saalis esmakordselt üle riiklikud hariduspreemiad parimatele õpetajatele ja haridustöötajatele, kes on valitud enam kui 1300 kandidaadi hulgast ja kes on kõik oma valdkonna tippspetsialistid, säravad, pühendunud ja võimekad inimesed. Tunnen teie üle uhkust ja mõtlen teie igapäevatööle nii tänuliku lapsevanemana kui ka ministrina.“

Aasta Õpetaja 2018 laureaadid: 

Elutööpreemia: Ülo Vooglaid 
Aasta lasteaiaõpetaja: Birgitta Tints (Tallinna Tammetõru Lasteaed) 
Aasta klassiõpetaja: Malle Mager (Vinni-Pajusti Gümnaasium) 
Aasta klassijuhataja: Kadi-Ly Jaansalu (Põltsamaa Ühisgümnaasium) 
Aasta põhikooli aineõpetaja: Mart Soobik (Tallinna 21. Kool) 
Aasta gümnaasiumiõpetaja: Villu Raja (Tallinna Reaalkool) 
Aasta kutseõppeasutuse õpetaja: Merit Karise (Kuressaare Ametikool) 
Aasta õppejõud: Merle Kolga (Tartu Tervishoiu Kõrgkool) 
Aasta tugispetsialist: Inga Brin (Tartu Hiie Kool) 
Aasta õppeasutuse juht: Ülle Ernits (Tallinna Tervishoiu Kõrgkool) 
Aasta hariduse sõber: Palamuse pritsumehed (Palamuse Vabatahtlik Päästekomando) 
Haridusasutuse aasta tegu: Eesti Koolide Teadusteatrite Festival (Ave Vitsut ja meeskond, Viljandi Gümnaasium) 
Aasta parimad õppurid: Mairold Mänd ja Erik Rüütel (Räpina Aianduskool), Marit Kutman (Tartu Kesklinna Kool), Kristjan Kannukene (Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia). 
Aasta juhendaja: Rudolf Bichele (Tartu Ülikool) 

Aasta õpetaja konkurss sai alguse tänavu kevadel, mil kandidaate said esitada kõik soovijad. Kokku laekus 1365 kandidaati. Järgmise sammuna asusid tööle maakondlikud komisjonid, kelle arutelude tulemusel jõudis finalistide vooru 190 õpetajat ja haridustöötajat. Nende seast valisid riiklikud komisjonid iga kategooria 3 nominenti, kelle seast selgusid täna, 14. oktoobril laureaadid.

Tunnustusürituse eestvedajateks on Haridus- ja Teadusministeerium ning Eesti Haridustöötajate Liit.

Allikas ja foto: HTMi pressiteade. 

Samal teemal:

 

Haridus- ja Noorteamet