Paide riigigümnaasiumi hakkab juhtima Margo Sootla


Avaldaja:Madli Leikop22. Juuli 2019

Konkursikomisjon valis Paide Gümnaasiumi direktori ametikohale kuue kandidaadi seast praeguse Väätsa Põhikooli direktori Margo Sootla.

Margo Sootla on haridusvaldkonnas tegutsenud alates 2015. aastast, mil ta asus juhtima Väätsa Põhikooli. Tema varasem tegevus on tihedalt seotud infotehnoloogiaga - ta on pikalt töötanud nii eksperdi kui juhina Politseiameti telefon- ja raadioside arendusvaldkonnas kui ka Siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuses.

 Väätsa Põhikooli juhtimise kõrvalt on ta läbinud mitmeid haridusvaldkonna täienduskoolitusi, nende seas alustavate koolijuhtide arenguprogrammi, erinevad haridusvaldkonna juhtimist käsitlevad juhtimiskoolitused ja haridusinnovatsiooni meistriklassi.

 Konkursikomisjoni juhi Haridus- ja Teadusministeeriumi koolivõrgu osakonna juhataja Raivo Trummali sõnul paistis Margo Sootla silma õpilaskeskse lähenemise ja läbimõeldud ning argumenteeritud seisukohtadega. "Väga sümpaatne oli Margo vaade kooli eesmärkidele ja meeskonna arendamisele. Nende vaadete rakendamine loob head eeldused Paide Gümnaasiumi veelgi õpilasekesksemaks arenguks," ütles Trummal.

Komisjoni kuulusid lisaks Haridus- ja Teadusministeeriumi ametnikele ka esindajad kooli hoolekogust, õpilasesindusest, Paide linnavalitsusest ja riigigümnaasiumide direktorite seast.

 "Paide Gümnaasium alustas eelmisel aastal heade mõtete ja visiooniga. Eesmärkide saavutamine ja täpsem sihiseade pikas perspektiivis aga ka igapäevases õppetöös on võimalik vaid iga kooli töötaja, õpilase ja kooli kogukonna ühise pingutuse tulemusena," sõnas Margo Sootla. "Minu eesmärk on viia edasi alustatut ja aidata kaasa usaldusliku, avatud ja kaasava koolikeskkonna loomisele, mis toetab õpilase arengut ja tulevikuvalikuid".

 Margo Sootla asub uues ametis tööle 16. septembril.

Paide Gümnaasiumi eelmine direktor Urmo Reitav lahkus ametist isiklikel põhjustel 31. mail.

Allikas: HTMi pressiteade

 

Haridus- ja Noorteamet