Programmis Noored Kooli alustab tänavu rekordarv osalejaid


Avaldaja:Madli Leikop15. Mai 2020

Programmi Noored Kooli 14. lennus alustab 44 osalejat. Suvise ettevalmistuskoolituse käigus saavad nad vajalikud baasoskused, et asuda sügisel tööle programmi partnerkoolides üle Eesti.

Suurema osa koolitusprogrammist läbivad nad juba õpetajatöö kõrvalt.

Sel hooajal kandideeris Noored Kooli programmi kokku 344 inimest. Programmi valitud ning pakkumise vastu võtnud 44 osaleja seas on nii noori, kes lõpetavad sel kevadel ülikooli, kui ka kogenumaid inimesi, kes on aastaid ja isegi aastakümneid töötanud teistes eluvaldkondades. 

Tartlanna Kärt Lehis, kes on mitu aastat tegutsenud koolitajana DD Akadeemia juhtimisprogrammis, liitus Noored Kooli programmi 14. lennuga, et aidata kaasa sellele, et noortel oleks koolis rohkem tuge ja seeläbi rohkem valikuid elus. "Koolinoored vajavad professionaalseid õpetajaid, kes teevad oma tööd mõtestatult ning kelles on olemas maailma muutmise pisik ning paras kogus huumorit, et tunnis ei oleks kunagi igav," on Lehis veendunud. Programmi raames soovib ta õpetada inglise keelt.

Lehise lennukaaslane Noored Kooli programmis, äsja Soomest tagasi Eestisse kolinud meediakonsultant ja robootikaentusiast Vahur Orrin otsustas teha karjääripöörde ning plaanib tegutseda haridusvaldkonnas järgmised kümmekond aastat. Tema soovib anda oma panuse selleks, et lastel tekiks huvi ajaloo ja ühiskonnaõpetuse vastu. “Tahaksin asuda nendega koos põnevale uurimisretkele ja näidata neile, kust nad saavad leida põnevaid materjale ajaloo ja kultuuriloo kohta,” rääkis Orrin.

Noored Kooli 14. lennu osalejad kolme kuu jooksul mahuka ettevalmistuskoolituse, mis algab eriolukorra piirangute tõttu veebis. Koolituse käigus omandavad nad õpetaja ja eestvedajana tööks vajalikke baasteadmisi, oskuseid ja hoiakuid. Noored Kooli koolitusjuht Joosep Norma on veendunud, et vaatamata enneolematule olukorrale saavad kõik programmi osalejad suve lõpuks väga hea ettevalmistuse, et astuda klassi ette. “Õppisime kevadel palju eelmiste lendude koolitamise kogemusest, vahetame parimaid praktikaid oma vilistlaste ning rahvusvahelise Teach for All võrgustikuga, kohandasime ettevalmistuskoolituse ülesehitust ja ajakava nii, et see sobiks paremini distantsõppe eripäradega,” selgitas Norma.

Pärast ettevalmistuskoolituse läbimist suunduvad Noored Kooli 14. lennu osalejad tööle koolidesse üle Eesti, kus nad töötavad järgmised kaks aastat õpetajana. Samal ajal osalevad nad Tallinna Ülikooli ja Noored Kooli ühises koolitusprogrammis, mis arendab nende õpetamis- ja eestvedamisoskuseid.

Allikas: programmi info. Foto: Koolielu arhiiv

Samal teemal:

 

 

Haridus- ja Noorteamet