MyBook tõi esmakordselt Eesti turule eestikeelsed audioraamatud ja laiapõhjalise e-raamatute kataloogi


Avaldaja:Madli Leikop15. Oktoober 2020

Eesti Digiraamatute Keskus OÜ (EDRK) tõi Eesti turule suurima lugemis- ja kuulamisteenuse MyBook, mida on võimalik tasuta alla laadida Androidi ja iOS operatsioonisüsteemidel toimivate mobiiltelefonide ja tahvelarvutitega.

MyBook on praegu ainus teenus Eestis, mis pakub eestikeelseid audioraamatuid ja e-raamatuid.

MyBooki kataloog sisaldab üle 3500 e-raamatu ja sadu audioraamatuid. Aasta lõpuks täieneb kataloog ka vene- ja ingliskeelsete raamatutega, seega on MyBook Eesti kõige suurema mahuga lugemis- ja kuulamisteenus. Paljusid audioraamatuid on võimalik kuulata armastatud Eesti näitlejate esitluses. Lisaks e- ja audioraamatutele sisaldavad kataloogid ka lühikokkuvõtteid lugejate lemmikraamatuist ja teraapilise kuulamise sessioone ehk biblioteraapilisi kuulamistekste nii lastele kui ka täiskasvanutele. 

 Kirjastuse Varrak juhatuse liige Priit Maide tervitab taolisi innovaatilisi arenguid turul ja on Varraku raamatud lisanud MyBooki teenusesse. “E-raamatutel ja eriti audioraamatutel on turul palju kasvuruumi ja meil on ainult hea meel sellest osa saada,” selgitab Maide. Praegu moodustab e-raamatute müük Varraku käibest 7%. 

MyBook Eesti juht Teele Niidas loodab, et MyBookist saab Eesti peamine rakendus e-raamatute ja audioraamatute turul, eriti kuna MyBook hakkab arendama audioraamatute turgu vaat et nullist. “Me näeme e-raamatute ja audioraamatute turu arendamises Eestis suurt potentsiaali, ühelt poolt kasutajate osas, kes saavad raamatute lugemise ja kuulamise mahutada oma kiiresse elustiili, teisalt aga kirjastajate osas, kes loodetavasti kohanevad kiiresti sellega, et paberraamatute kõrvale on tekkimas teisedki olulised formaadid,” lisab Niidas. 

Eesti Kirjastuste Liidu juhatuse esimees ja kirjastus Ilmamaa juht Mart Jagomägi usub, et MyBook rikastab Eesti kirjastamisturgu. “Tänu sellisele teenusele on nii Eesti kui ka maailma väärtkirjandus palju laiemale ringkonnale mugavalt kättesaadav ja see teeb ainult rõõmu,” väidab Jagomägi. 

MyBookiga on võimalik tutvuda kahenädalase tasuta prooviperioodi jooksul, pärast seda tuleb tasuda 5.99€ kuus. Hinna sees on piiramatu tavakataloog kahe tuhande raamatuga ja üks e- või audioraamat Premium kataloogist, mis sisaldab kõige värskemaid menukeid ja audioraamatuid. Iga selle kuu vältel lisaks soovitud Premiumi kataloogi raamat maksab täiendavalt 3.99 €. 

MyBook käib ajaga kaasas, paistes silma oma interaktiivsusega. Rakendus pakub lugejale lisaks laiaulatuslikule raamatute kataloogile ka personaalset lugemisstatistikat nädala, kuu ja aasta lõikes, arvutab kasutaja lugemiskiiruse ja selleks kulutatud aja, võimaldab luua oma virtuaalseid raamaturiiuleid ja saadab isikustatud teavitusi uutest menukitest või poolelijäänud raamatutest. “Raamatute lugemine ja kuulamine ei ole kunagi olnud nii kiire ja mugav. Me loodame, et raamatud jõuavad sel viisil üha laiema lugejas- ja kuulajaskonnani,” lisab Niidas. 

EDRK eesmärk on laieneda ka Eestist väljapoole. Järgmisteks sihtideks on Läti ja Leedu ning mõned kaugemadki riigid, kuhu plaanitakse liikuda, et arendada sealset e-raamatute ja audioraamatute turgu. 

 MyBooki desktopi-versioon ilmub aasta lõpus aadressil http://www.mybook.me.

Allikas: MyBooki pressiteade

Haridus- ja Noorteamet