Oskuste festivalil „Noor meister 2019“ selgitati välja kutsealade parimad õpilased


Avaldaja:Madli Leikop06. Mai 2019

Möödunud nädalal, 3.–4. mail selgusid festivalil „Noor meister 2019“ tänavused kutsealade parimad. Lisaks sai osaleda rohketes töötubades, tutvuda kutsekoolidega, jälgida meeleolukat lavaprogrammi.

Kõikide võistlusalade esikolmiku tulemustega saab tutvuda SIIN

Kutsemeistrivõistlustel oli võimalik kaasa elada 17 kutsealale (millest kolme ala võistlused toimusid koolides). Teiste seas panid oma oskused ja teadmised proovile keevitajad, juuksurid, ehituspuusepad, kondiitrid. Võitjatel on võimalus järgmistel aastatel pürgida Eestit esindama rahvusvahelistele kutsemeistrivõistlustele EuroSkills ja WorldSkills.

Ürituse avas haridus- ja teadusminister Mailis Reps. Festivali külastas tuhandeid noori, kes elasid kaasa kutsemeistrivõistlustele ja said töötubades võimaluse ka oma oskused proovile panna. Kohal olid kutsekoolide esindajad, kes jagasid infot õppimisvõimaluste kohta, karjäärinõustajad, oma toodangut müüsid edukad õpilasfirmad ja välja selgitati parim noor DJ.

Enne festivali oli koolidel võimalus külastada erinevaid ettevõtteid. Tänu Eesti Tööandjate Keskliidule võttis noori vastu 29 ettevõtet ja põneva külastuskogemuse said ligi 600 noort. Messihallis filmiti ka viimane osa telesaates „Noor meister“, mis jõuab ETV2 ekraanile 1. juunil. Festivali lõpetas pidulik autasustamine ja Daniel Levi bänd.

Festivali galeriid saab näha SIIN. Fotod: Erlend Štaub, Karli Saul ja Taavi Sepp.

Festival toimus Tallinnas, Eesti Näituste Messikeskuses ja oli kõigile tasuta.

Oskuste festivali „Noor meister” korraldab Sihtasutus Innove ning läbiviimist toetavad Haridus- ja Teadusministeerium ja Euroopa Sotsiaalfond, suursponsorid on BLRT Grupp ja Tallink Hotels. 

Lisainfo kodulehel (http://www.noormeister.ee) ja Facebookis (https://www.facebook.com/events/520168561723743/). 

Allikas: SA Innove pressiteade

Samal teemal:

 

 

Haridus- ja Noorteamet