Õpilasi üle Eesti oodatakse tudengeid varjutama Zoomi keskkonna vahendusel


Avaldaja:Madli Leikop04. Mai 2020

Veel sel nädalal saavad gümnaasiumiõpilased ja teised huvilised tulla tudengivarjuks Tallinna Ülikooli üliõpilastele Zoomi platvormi vahendusel. Üks kohtumine kestab 45 minutit.

Üliõpilased on välja pakkunud üle 300 kohtumise aja ning õpilastel on võimalus online’is tutvuda Tallinna Ülikooli 28 erialaga. Osalemiseks tuleb valida sobiv eriala ja tudengivarjutamise aeg Tagasi Kooli lehelt. 

Tallinna Ülikooli üliõpilaskond ja algatus Tagasi Kooli lõid käed, et tuua eriolukorrast sõltumata õpilasteni võimalused tutvuda Tallinna Ülikooli erialadega. Tudengivarju nädala projektijuht Lydia Kurus rääkis: “Eriolukord on sundinud meid kõiki olukordi ümber hindama, õppima ja kiiresti reageerima. Tudengivarju nädal ei ole selles osas erand. Vajadus info järele pole õpilastel kusagile kadunud. Soovisime varjutamise koostöös Tagasi Kooliga ümber mõtestada ja kutsume kõiki õpilasi osalema." Tudengivarjutamise eesmärk on anda infot õpilastele teadlike õppimisvalikute tegemiseks. 

Tagasi Kooli algatuse juht Teibi Torm rõõmustas koostöö üle: “Meil õnnestus koos üliõpilasesindusega vähem kui kahe nädalaga projekt ja veebikeskkond valmis saada." Torm lisas: “See kogemus näitab, kui palju potentsiaali on erinevates online võimalustes ning kui paindlikud saame olla, et anda õpilastele ajakohast infot." Üliõpilased on juba oma kutsed Tagasi Kooli keskkonda lisanud ja õpilastel on vaja ainult sobiv eriala valida. 

Tallinna Ülikooli suhtekorralduse 3. kursuse tudeng Rando Aljas on valmis tudengivarje võtma. “Mina tegin oma erialavaliku just tänu tudengivarjutamisele!” ütles Aljas ja lisas: “Tänu sellele, et tudengivarjutamine toimub e-keskkonnas, saan ma pakkuda kohtumise võimalust 80 õpilasele kaheksal päeval.” Aljas loodab, et ka õpilased on avatud uutmoodi võimalustele: “Sellisel moel tudengivarjutamine on väga põnev ka varjudele, sest e-keskkonnas kohtumine annab võimaluse küsida ja uurida asjade kohta, mida võib-olla ei julgeta silmast-silma küsida.”

Kuni 10. maini ootavad Tallinna Ülikooli tudengid gümnaasiumiõpilasi ja teisi huvilisi 45-minutistele tudengivarju kohtumistele Zoom keskkonnas. Sobivad eriala ja tundegivarjutamise aja leiab Tagasi Kooli lehelt. Rohkem infot leiab ka Facebooki üritusest. Zoom tudengivarjutamist korraldab Tallinna Ülikooli üliõpilaskond koostöös MTÜ Tagasi Kooliga. 

Tallinna Ülikooli üliõpilaskond on kõikide Tallinna Ülikooli tudengite eestkosteorganisatsioon, kelle missioon on üliõpilaste õiguste ja huvide esindamine ning arenguvõimaluste edendamine. Tagasi Kooli on kodanikualgatus, mille eesmärk aidata 1.-12. klassi õpilastel õppida eluoskusi. Eluoskuste õpetamiseks pakub Tagasi Kooli õpetajatele veebipõhist keskkonda nii füüsiliste kui online külalistundide, õppekäikude ja töövarjutamiste kokkuleppimiseks.

Allikas: MTÜ Tagasi Kooli info

Samal teemal:

 

Haridus- ja Noorteamet