Mektorys toimuvad hariduse koostööpäevad õpetajatele ja peredele


Avaldaja:Mereli Kivi06. November 2014

14.-15. novembril toimuvad Tallinnas Mektory majas Hariduse koostööpäevad. Reede on haridustöötajate ning laupäev perede päralt.

14.11 toimuva haridustöötajate päeva raames toimuvad loengud, paneeldiskussioonid ja praktilised töötoad ning seminarid loovuse, õpikeskkonna ja haridustehnoloogia teemadel.

Haridustehnoloogia töötubadest kolmes on võimalik näha ja ise praktiliselt järele proovida IT-vahendite kasutamist õppetöös kolme erineva kooli kogemuse põhjal. Tartu Erakool viib iPad-e kasutades läbi põneva "Digiluule" töötoa, Valga Vene Gümnaasium õpetab looma mobiilseid õpirakendusi ilma programmeerimist või koodi tundmata ning aasta klassiõpetaja Kristi Rahn jagab oma kogemust digivahendite kaasamisest õppetöösse. 

Loovuse töötubades praktiseeritakse Stanislav Nemeržetski juhendamisel loova mõtlemise tehnikaid, Annely Köster aga püüab oma töötoas ideid - kuidas loovust vallandada?

Õpikeskkonna kolimisest väljapoole klassiruumi annavad head teadmised ja kogemused nii Johanna Bome juhendatav muuseumitund kui ka Tartu Keskkonnahariduskeskuse õuesõppe töötuba õpetajatele. 

Esinduslikke paneeldiskussioone juhib Toomas Luhats.

15.11 toimuval perepäeval pakutakse eelkooliealistele ja algklasside lastele mitmekülgseid töötubasid, milles osalemine arendab loovust, suhtlemisokust ning võimaldab teha tutvust erinevate põnevate õpikeskkondade ja haridustehnoloogiliste lahendustega.

Lapsevanemad saavad samaaegselt osaleda aktiivsetes seminarides, mis aitavad olla kursis tänapäevase kooli ja õpetamise metoodikatega ning toetada teadlikult oma lapse arengut. On ju oluline teada, kuidas oma last meedia mõjude eest kaitsta ning digiajastul nende meediatarbimist suunata, aga ka teadmine - milliste vahenditega tänases koolis klassitunnid toimuvad?

Eduko programmi tegevjuhi Tiina Anspali sõnul on Hariduse koostööpäevade eesmärk väärtustada õpetajaharidust ning tuua parimad tänapäevased praktikad ja kogemused õpetajate ja koolijuhtide ning õpetajahariduse pakkujate ja omandajateni. "Meie koolides toimub juba praegu nii palju põnevat ja uudset, mida on väga oluline kõigi huvigruppidega jagada", ütles Tiina Anspal Hariduse koostööpäevadest rääkides. Seetõttu ongi hariduse koostööpäevade kavandamisel ja läbiviimisel kaasatud eelkõige praktikuid.

Tutvu programmiga ja registreeri osalejaks: http://koostoopaevad.archimedes.ee

Hariduse koostööpäevi korraldab SA Archimedes  koostöös õpetajaharidust pakkuvate Eesti kõrgkoolidega. Hariduse koostööpäevad toimuvad Euroopa Liidu Sotsiaalfondi toetusel. Üritustesarja eesmärk on jagada haridusvaldkonna ja õpetajaharidusega seotud uuendusi ja ideid ning algatada dialooge. 

Haridus- ja Noorteamet