Täna selguvad möödunud aasta parimad keeleteod


Avaldaja:Madli Leikop12. Märts 2015

Reedel, 13. märtsil algusega kell 11 toimub Põltsamaa Ühisgümnaasiumis 2014. aasta keeleteokonkursi lõpuüritus, kus kuulutatakse välja möödunud aasta parimad keeleteod.

Auhinnad annab kätte haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski.

Aasta keeleteokonkursil antakse välja kaks auhinda: peaauhind ja rahvaauhind. Peaauhinna valisid – nagu juba tavaks saanud – taasiseseisvunud Eesti haridus- ja teadusministrid. Rahvaauhind selgitati avaliku hääletuse teel, mis kestis kuu aega.

Keeleteokonkursiga tunnustatakse tegusid, mis tõstavad eesti keele tuntust ja mainet, väärtustavad eesti keele õpetamist, õppimist ja oskamist, soodustavad eesti keele kasutamist ja staatuse kindlustamist ning edendavad eesti keele talletamist ja uurimist.

Konkursi lõpuüritusest võtavad osa ligi poolesaja kooli õpilased ja õpetajad üle Eesti, kohale on kutsutud kõik auhinnakandidaadid. Ürituse otseülekannet on võimalik jälgida aadressil http://www.uttv.ee, samal aadressil on üritus ka järelvaadatav.

Ürituse korraldavad Põltsamaa Ühisgümnaasium, Haridus- ja Teadusministeerium, Emakeele Selts ja Eesti Emakeeleõpetajate Selts.

Keeletegude tutvustused

Ürituse kava

Allikas: HTMi pressiteade. Foto: Koolielu arhiiv. 

Samal teemal:

 

Haridus- ja Noorteamet