Parimate e-kursuste tiitlid läksid keemiakursustele


Avaldaja:Laura Vetik17. Aprill 2015

HITSA hariduskonverentsi „NUTT* tuleb peale“ pidulikul vastuvõtul 16. aprillil tehti teatavaks käesoleva aasta parimad e-kursused. Tiitlid läksid seekord Tartu Ülikoolile ja Tartu Kutsehariduskeskusele keemiakursuste eest.

Sel aastal esitati aasta e-kursuse kandidaatideks üheksa e-kursust. Tiitlile kandideeris üks Tartu Kutsehariduskeskuse kursus, neli Tartu Ülikooli kursust, kaks Tallinna Tehnikaülikooli ja kaks Tallinna Tehnikakõrgkooli kursust.

Eesti e-Ülikooli konsortsiumi "Aasta e-kursuse 2015" auhinna sai Tartu Ülikooli kursus „Estimation of measurement uncertainty in chemical analysis“, mille autoriteks on Ivo Leito, Lauri Jalukse ja Irja Helm. Kursus pälvis hindamismeeskonna sõnul tähelepanu, kuna on välja töötatud  MOOCi põhimõtete järgi (avatud ja tasuta veebipõhine kursus), kasutades tavapärast e-õppe keskkonda Moodle, kuhu on lisatud väga heal tasemel videoloengud ja testid.

Eesti e-Kutsekooli konsortsiumi "Aasta e-kursuse 2015" tiitili pälvis Tartu Kutsehariduskeskuse  e-kursus „Praktiline keemia“, autoriks Anne Krull. „Võit tuli natuke ootamatult, aga ma panustasin kõik selle nimel, et võita,“ rõõmustas Anne Krull.  Kursuse ülesehitus muudab keemia õppijatele huvitavaks ja mänguliseks, kasutatud on põnevaid lahendusi, näiteks QR koodiga avanevat õppemängu ja illustreerivaid temaatilisi sõnapilvi. Samuti on kursus üles ehitatud selliselt, et süsteem oleks ühtlane ja õppijad ei peaks iga kord keskkonda avastama hakkama. „Ma proovisin läheneda, kuna ma tegin kutsekooli õpilastele, et mis võiks neile huvi pakkuda ja kuidas nemad tahaksid õppida.“ Anne Krull soovitabki e-kursuse loojatel ennekõike mõelda oma sihtgrupi peale ja vastavalt sellele valida meetodi ja materjalid. „Kõik algab sihtrühmast.“

e-kursus2.jpg

"Aasta e-kursus 2015" autor Anne Krull Tartu Kutsehariduskeskusest.

Aasta e-kursuste autorid saavad auhinnaks 2000 eurot.

2015. aasta kvaliteedimärgi taotlusvooru esitati kokku 40 e-kursust, sh. esmakordselt ka kaks üldhariduskoolidest. Kolmeliikmeliste hindamismeeskondade töö tulemusel otsustati kvaliteedimärk välja anda 23 kursusele, millest 19 on kõrgkooli õppejõudude poolt esitatud. Vaata "Aasta e-kursus 2015" kõiki nominente ja "E-kursuse kvaliteedimärk 2015" saajaid SIIT.

„E-kursuse kvaliteedimärk 2015/16“ ajakava kuulutatakse välja sügissemestri alguses e-õppe portaalis ning e-õppe listis.

Samal teemal:

Haridus- ja Noorteamet