Praha kevad ehk uute ideede tuules


Avaldaja:Madli Leikop30. Aprill 2015

Prahas toimus 23.-25. aprillini eTwinningu kontaktseminar algajatele. Eesmärgiks oli täiendada oma teadmisi ja luua kontakte edasiseks koostööks.

Loo autorid on Kertu Laanesoo ja Annika Vilu. 

Õnneliku juhuse läbi sattusime just meie väljavalituteks, kelle HITSA lennutas Tšehhi Vabariiki seminarile Eestit esindama. Kohapeal korraldas üritust Tšehhi eTwinningu meeskond, kes oli igati oma ülesannete kõrgusel.

eTwinning10.jpg

Kokku oli osalejaid viiskümmend 14 riigist. Kuigi enamik olid etwinnimises algajad, oli kohaletulnute hulgas ka palju varasema kogemusepagasiga õpetajaid. Seminar kestis kolm päeva, mille jooksul tutvustati lähemalt eTwinningu põhimõtteid ja TwinSpace’i kasutamist. Viimase puhul oli ka vanadel tegijatel üht koma teist õppida, kuna käesoleva kooliaasta alguses tegi keskkond läbi põhjaliku uuenduskuuri.

Annika oma projektitiimiga.jpg

Lisaks eelpool mainitule toodi näiteid varasematest edukatest Tšehhi õpetajate algatatud projektidest, millest oli kõigil midagi avastada. Praktilise poole pealt õppisime tundma mitmeid rakendusi ja veebikeskkondi, mida projektide ilmestamisel või jagamisel oleks hea kasutada. Näiteks võib tuua veebiraamatu Youblisher, interaktiivse avatari loomiseks Voki, tagasisidestamiseks sobiliku veebitahvli Padlet ja ohtrate valikuvõimalustega rakenduste lehe Learningapps.

Annika ja Kertu laevaretkel.jpg

Mainima peab kindlasti ka täiuslikku kevadilma, mis lubas täiel rinnal nautida kõike, mida imekaunis ajalooline linn pakkus – olgu selleks siis paadiretk Vltava jõel või jalutuskäigud turistidest kihavas vanalinnas. Ühised ettevõtmised seminaril osalejatega tugevdasid veelgi soovi toredate Euroopa kolleegidega koostööd teha. Paljud püüavad alustada ühisprojektidega juba selle kooliaasta nappidel viimastel nädalatel, teised plaanivad suuremalt startida alles sügisel. Allakirjutanud stardivad veel sel kooliaastal lemmikloomapäeva projektiga algkoolis (viie riigi osalusel) ja teismeliste projektiga, mis uurib noorte töö- ja reisivõimalusi Euroopas (kaks riiki).

Hana ja Kertu.jpg

Lõpetuseks kutsuksime kindlasti üles teisigi Eesti õpetajaid sarnastest koolitustest osa võtma, sest lisaks võimalusele veidi reisida saab iga osaleja hindamatu kogemuse osaliseks partnerite otsingul ja kontaktide loomisel edasise koostöö jätkamiseks. Peab vaid ise olema aktiivne, silmad-kõrvad lahti ringi liikuma ja tundma huvi asja vastu.

Autorite fotod. 

Samal teemal:

 

 

Haridus- ja Noorteamet