Pärnus selgitati välja Eesti parimad sõiduautotehnikud


Avaldaja:Laura Vetik25. Mai 2015

22.–23. maini Pärnumaa Kutsehariduskeskuses mõõtu võtnud noored sõiduautotehnikud selgitasid endi seast parima, kelleks on Tartu Kutsehariduskeskuse õpilane Janari Zirk.

Teisele kohale tuli Järvamaa Kutsehariduskeskusest Ivar Järve ning talle järgnes Kevin Lepp Pärnumaa Kutsehariduskeskusest.

„Olen alates kümnendast eluaastast remontinud mootorrattaid ja suviti töötanud autoremonditöökojas,” ütles Eesti parim sõiduautotehnik Janari Zirk. Tema sõnul andis võistlus kinnitust, et omandatud teadmised ja oskused on igati tasemel. „Olen väga rahul Tartu Kutsehariduskeskusega ja pärast kooli lõppu tahan edasi õppida autodiagnostikuks,” lisas Zirk.

„Võistlustulemused olid ootuspärased, kõige raskemaks osutus elektriskeemi mõõtmine ja koostamine ning võistlejad said suurepäraselt hakkama mootori ülesannetega,” kirjeldas võistlust Pärnumaa Kutsehariduskeskuse kutseõpetaja Priit Auväärt. Ta selgitas, et väga head tulemused elektri ülesandes eristasid esikolmikut teistest. Auväärti sõnul peavad kõik koolid autoerialal võistlemist väga oluliseks ja kindlasti osalevad ka järgmisel aastal võistlusel.

Võistlus koosnes viiest osast. Esmalt tuli võistlejatel sooritada teoreetiline test. Seejärel viisid noored läbi veermiku kontrolli, vahetasid korrektselt sõiduauto rehvi, kontrollisid sisepõlemismootori süsteeme ning lõpetuseks koostasid elektriskeemi.

Kutsevõistluse „Sõidutehnik 2015“  eesmärk on arendada kutseõpetajate ja autoerialal õppijate kutsemeisterlikkust ning võimaldada kutseõppeasutuste sõiduautotehniku eriala õpilastel näidata oma kutseoskuseid ja selgitada välja parimad.

Tänavusel võistlusel võtsid mõõtu 21 õpilast Tartu Kutsehariduskeskusest, Valgamaa Kutseõppekeskusest, Vana-Vigala Tehnika- ja Teeninduskoolist, Narva Kutseõppekeskusest, Rakvere Ametikoolist, Tallinna Lasnamäe Mehaanikakoolist, Kuressaare Ametikoolist, Põltsamaa Ametikoolist, Väike-Maarja Õppekeskusest, Järvamaa Kutsehariduskeskusest ja Pärnumaa Kutsehariduskeskusest.

Võistluse Sõiduautotehnik 2015 võitjad. Foto - Innove.JPG

Võistluse Sõiduautotehnik 2015 võitjad. Foto: SA Innove.

Allikas: SA Innove.

Samal teemal:

Täna stardib Pärnus üleriigiline sõiduautotehnikute kutsevõistlus

Haridus- ja Noorteamet