Lugemisprogrammi "Loeme valmis "Oma raamatu"" võitjad on selgunud


Avaldaja:Madli Leikop03. Juuni 2015

Tallinna Keskraamatukogu lugemisprogramm "Loeme valmis "Oma raamatu"" oli 1.-9. klasside seas väga populaarne. Programmis osales 82 klassi. Läbi loeti 11 280 raamatut ehk just nii palju lehekülgi on kõikides "Oma raamatutes" kokku.

Programmi käigus tuli õpilastel lugeda raamatuid. Eriliseks tegi programmi aga see, et iga õpilane ei võistelnud mitte üksi enda eest, vaid võistlustulle astus klass. Seega – iga klassi (ehk võistkonna) edukus sõltus kõigist klassi liikmetest.

Programmi käigus valmis igal klassil „Oma raamat“. „Oma raamat“ tekkis raamatuid lugenud laste poolt valmistatud lehtedest: õpilane luges läbi raamatu ja koostas selle kohta ühe A4 formaadis lehe. Sisulisi piiranguid ei olnud – võis kirjutada lühikokkuvõtte, koostada reklaami raamatule, välja tuua rohkem või vähem meeldinud asju, kirjutada luuletuse, teha analüüsi vms. 

Valminud leheküljed toimetati raamatukokku. Seda võis teha õpetaja, kes kogus kokku oma klassi laste tööd, aga võis teha ka õpilane ise - tuua töö raamatukokku ja öelda, mis kooli ja mis klassi õpilane ta on. Iga paari kuu tagant saatis raamatukogu õpetajatele ka tagasiside, kuidas programmis osalemine kulgeb. Võitja selgitamine oli lihtne – võitjaks on klass, kelle raamatus on programmi lõppemise ajal kõige rohkem lehekülgi.

Kõige tublimad lugejad olid:

Tallinna Reaalkool 1.b klass - 315 lehekülge raamatus

Haabersti Vene Gümnaasium 2.k klass - 543 lehekülge raamatus

Tallinna Mustamäe Humanitaargümnaasium 5.e klass - 540 lehekülge

Ehte Humanitaargümnaasium 3.b klass - 484 lehekülge

Merivälja kool 5.b klass - 246 lehekülge

Tallinna Kivimäe Põhikool 5.a klass - 200 lehekülge

Lasnamäe Vene Gümnaasium 5.v klass - 314 lehekülge

Kõik Tallinna Keskraamatukoguni jõudnud "Oma raamatud" köideti. Köidetud raamatud saab iga klass kätte 3. juunil kell 11.00 - 18.00 Tornide väljakult Tallinna Keskraamatukogu telgist (Vanalinna Päevade lastealalt). Kui sel kuupäeval ei ole võimalik raamatutele järgi tulla, siis tuleb täpsem aeg kokku leppida raamatukoguga, kuhu võistluse käigus kogutud lehed viidi. 

Allikas: Tallinna Keskraamatukogu info. 

Samal teemal:

Haridus- ja Noorteamet