Koolielu uued töövahendid


Avaldaja:Laura Vetik04. Juuni 2015

Kuigi koolivaheaeg on kohe-kohe käes, on siiski aeg teha kokkuvõte maikuus Kooliellu lisandunud töövahendite juhenditest. Mais lisandus Koolielu portaali juhendid järgmistele keskkondele: Learning Apps, Tinkercad, Blabberize ja Zoom.

Learning Apps’il on Koolielu portaalis palju juhendeid ning ka eelmisel kuul lisandus kaks. Mais lisas Tuuli Koitjärv veel kaks juhendit, kus õpetatakse Learning Apps’i veebitahvli kasutamist ning näidatakse, kuidas keskkonda hääletamiseks kasutada. Veebitahvlit saab kasutada koostöös ning tahvlit luues saab määrata, millist infot (tekst, pilt, audio, video) lisatakse tahvlile ja kes saab tahvlit muuta. Tahvlil töötades on näha, mitu täiendajat parasjagu tegutseb ning võimalik on lisada erinevat värvi märkmepabereid. Hääletamisel pole õigeid ja valesid vastuseid, pigem on tegemist polli või ankeediga. Saab lisada mitut küsimust ning otsustada, kas vastaja näeb tulemusi või mitte.

Tinkercad’i juhend on Koolielu portaalis juba 2012. aastast. Selle ajaga on keskkond arenenud ning arvestades seda, et koolidesse on juurde tulnud 3D-printereid, vajas ka juhend kaasajastamist. Lisandunud on juhend, kuidas modelleerida võtmehoidjat ja tibu. Juhendite abil saavad modelleerimisega hakkama ka algklassiõpilased.

Rääkivaid pilte saab luua keskkonnas Blabberize. Kõigepealt tuleb luua konto ning siis saab tööga alustada. Pilte saab üles laadida oma arvutist ning peale üleslaadimist on neid võimalik soovi korral kärpida. Järgnevalt tuleb ära märkida suu, mis hiljem imiteerib rääkimist. Häält saab salvestada mikrofoniga, telefoniga või laadida arvutist üles. Juhendi autor on Kristi Rahn.

Zoom on videokonverentside keskkond, millel on olemas ka rakendused nutiseadmetele. Väga mugav on teha videokonverentse erinevate seadmetega, iga osaleja saab valida endale sobiva seadme ning videokonverents võib toimuda igal pool. Tasuta saab teha kuni 40-minutilisi kohtumisi kuni 25 osalisega. Konverentsiruume on võimalik varem valmis teha ning osalejatele saata link või kood.

Lähemalt saab kõigi vahenditega tutvuda veebiseminaril „Koolielu uued töövahendid mais“, mis toimub 5. juunil kell 15.00-16.00.

Registreerumine: http://www.haridustehnoloogid.ee/veebiseminarid/23-veebiseminar-koolielu-uued-toovahendid-mais/

Samal teemal:

Haridus- ja Noorteamet