Avatud on e-kursuse kvaliteedimärgi taotlusvoor!


Avaldaja:Laura Vetik12. Oktoober 2015

Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus ootab kõiki Eesti e-Ülikooli ja Eesti e-Kutsekooli konsortsiumitesse kuuluvate õppeasutuste õpetajaid ja õppejõude ning üldhariduskoolide õpetajaid kandideerima e-kursuse kvaliteedimärgile! Taotlusvoor on avatud 11. jaanuarini 2016.

Kvaliteedimärgi väljaandmise peamine eesmärk on ühtlustada e-õppega seotud protsesse ja taset. Kvaliteedimärgiga tunnustatakse e-kursuse autorit ja tema töö suurepäraseid tulemusi. Alates 2008. aastast on kvaliteedimärgi pälvinud 194 e-kursust.

Kuidas saate oma e-kursusele kvaliteedimärki taotleda? 

Kvaliteedimärgi taotlemiseks esitage oma kursuse eneseanalüüs, avaldus ning organisatsiooni retsensioon. Kvaliteedimärgi taotlusprotsessiga saab lähemalt tutvuda: http://www.e-ope.ee/kvaliteet. Juba esitatud dokumente saate vajadusel muuta kvaliteedimärgi taotluste esitamise tähtajani, 11. jaanuarini 2016 (k.a).

Kuidas e-kursusi hinnatakse?

E-kursusi hindab e-õppe ekspertidest koosnev meeskond, kursuste hindamiseks väljatöötatud vorm põhineb kvaliteetse e-kursuse loomise juhendil.

E-kursuse kvaliteedimärgi taotlusvooru tulemusena antakse kvaliteedinõuetele vastavatele e-kursustele välja kvaliteedimärk. Kõikidele taotlusvoorus osalenud e-kursuste autoritele edastatakse tagasiside kursuse parendamiseks.

Parimaid kursuseid premeeritakse aasta e-kursuse tiitliga

E-kursuse kvaliteedimärgi taotlusvooru tulemusena nimetatakse ka „aasta e-kursuse“ stipendiumi kandidaadid. Aasta e-kursuse tiitliga tunnustatakse e-kursuse kvaliteedimärgi taotlusvoorus kõige enam silmapaistnud e-kursuste autoreid. Auhinnafond on 6000 eurot.

Samal teemal:

Haridus- ja Noorteamet