Kuressaare Ametikooli restoranis pakutakse Belgia toite


Avaldaja:Madli Leikop10. Veebruar 2016

Kuressaare Ametikooli restoranis pakutakse neljapäeval ja reedel Belgia rahvustoite, mida valmistavad teise kursuse kokaõpilased belglasest peakokk Emmanuel „Manu“ Wille juhendamisel.

„Hea on jagada teistega natuke Belgia kööki. Belgia köök on oma olemuselt Prantsuse köök, aga mitte nii konservatiivne ja rohkem avatud. See on hea baas uute retseptide ja roogade loomiseks,“ rääkis Manu. „Alati on hea edastada oma kogemusi noortele, sest nii elavad edasi retseptid, mida ma kasutan.“

Muuhulgas pakutakse Belgia kana- ja kalasuppi, vutti safraniga, veise põske madeirakastmes ning magustoiduks Belgia šokolaadikooki ja üllatusmuna.

Manu töötab igapäevaselt Tallinnas asuva keskaegse restorani Olde Hansa peakokana ja lööb treenerina kaasa Eesti tippkokkade ettevalmistamisel kokkade olümpiaks nimetatud Bocuse d’Or-le.

"Saaremaa on nii ilus ja armas ning Kuressaares saad hea positiivse energia,“ rääkis Manu, kes novembris aitas ka korraldada pidulikku vastuvõttu ametikooli koostööpartneritele.

„Teise kursuse kokaõpilased on koolipraktikal ja mul on hea meel, et Manu oli nõus tulema nende praktikat vaheldusrikkamaks ja põnevamaks tegema,“ rääkis ametikooli toitlustuse juhtõpetaja Ülle Tamsalu. Nädala algul juhendab õppijaid KuKuu vanemkokk Juss Lindmäe.

Allikas: Kuressaare Ametikooli pressiteade.

Samal teemal:

 

 


 

Haridus- ja Noorteamet